Pune făina la congelator! Vei rămâne fără cuvinte când vei afla de ce

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune făina la congelator! Vei  rămâne fără cuvinte când vei afla de ce.
Pune făina la congelator! Vei rămâne fără cuvinte când vei afla de ce.

O nouă soluție devine populară printre gospodine: aceea de a pune făina la congelator. Oare de ce? Vorbim despre un produs foarte versatil, perfect în bucătărie pentru a face rețete delicioase, dulci sau sărate, dar nu numai. Făina este ideală pentru îndepărtarea insectelor din grădină sau curățarea casei.

Făina este un ingredient foarte delicat și dacă nu este depozitat corespunzător se poate dovedi inutilizabil, din cauza moliilor, care găsesc aici mediul ideal pentru cuibărit. Ceea ce determină răspândirea paraziților sunt tocmai condițiile „climatice” ale locului în care este depozitată făina.

Pune o jumătate de lingură de bicarbonat în dulap și bucură-te de rezultate. Două probleme acute, rezolvate pe loc

Iată, deci, că este crucial să-l păstrezi la congelator. Ești curios să afli mai multe? Să începem!

Făină în congelator: cum să o păstrezi și să o folosești atunci când este nevoie

 

Dacă vrei să fii sigur că făina nu își modifică calitățile, transferă-o într-o pungă de plastic alimentară și pune-o la congelator.

Acest ingredient nu tolerează căldura excesivă sau mediile prea uscate: în acest caz, creează habitatul ideal pentru cuibărirea insectelor.

Cum putem scăpa de furnicile din casă cu un insecticid natural, făcut în bucătărie: Bicarbonatul și lămâia au concurență

În același timp, făina nu se păstrează bine în locurile reci și umede, ceea ce favorizeaza apariția mucegaiurilor si a ciupercilor. Făina tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. Cu o singură excepție: o poți așeza lângă ierburi aromatice precum busuiocul sau levănțica și fii sigur că acestea vor putea respinge muștele și paraziții datorită proprietăților lor.

Curăța tastatura computerului cu bicarbonat de sodiu. Un truc rapid și inteligent, de care nu știai

Sau poți adopta această nouă soluție care, iată, cucerește tot ai multe gospodine. Pune-o la congelator. Temperaturile cu minus previn prezența sau atacul bacteriilor și altor microorganisme, garantând menținerea caracteristicilor specifice oricărui aliment. Poate, până astăzi nu știai că, printre așa-numitele alimente congelabile, a fost inclusă și făina.

Nu arunca cremele pentru față și corp care au expirat. Le poți folosi la treburile casnice și vei economisi și bani

Acum că știi despre asta, fugi la bucătărie. Amintiți-vă, așadar, că, dacă aveți nevoie de făină, nu va trebui să așteptați să se dezghețe: o puteți folosi imediat, așa cum este, fără niciun risc pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel