Pune o jumătate de lingură de bicarbonat în dulap și bucură-te de rezultate. Două probleme acute, rezolvate pe loc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune o jumătate de lingură de bicarbonat în dulap și bucură-te de rezultate! Două probleme acute, rezolvate pe loc.
Pune o jumătate de lingură de bicarbonat în dulap și bucură-te de rezultate! Două probleme acute, rezolvate pe loc.

Dacă ai probleme cu umiditatea în dulapuri, poți scăpa de ea cu un truc genial: pune jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu și vei uita de acel miros insuportabil, dar și de mucegai.

 

Din păcate, din cauza umezelii din casă, este afectat și mobilierul și, implicit toate hainele depozitate. Eliminarea acestei probleme nu este ușoară: curățarea și igienizarea nu sunt suficiente.

Cu toate acestea,  natura e oferă un remediu pe cât de eficient, pe atât de economic, capabil să elimine mirosul de umezeală și mucegai din casă, să absoarbă vaporii de apă, iar mediul în care este folosită fie sănătos. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu!

Curăța tastatura computerului cu bicarbonat de sodiu. Un truc rapid și inteligent, de care nu știai

 

Este singurul ingredient capabil să rezolve această problemă o dată pentru totdeauna, atât  timp cât știi să-l folosești în mod corect. Ești curios să afli cum? Să începem!

Pune o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu în dulap și vei vedea rezultate!

Înainte de explica cum se procedează pentru ca bicarbonatul să absoarbă tot excesul de umezeală din dulapuri, trebuie să vă facem o recomandare obligatorie: puneți în interiorul dulapurilor doar haine perfect uscate. Este mai bine să previi decât să vindeci, de aceea, ai grijă să pui în dulap doar haine uscate bine.

Nu arunca cremele pentru față și corp care au expirat. Le poți folosi la treburile casnice și vei economisi și bani

 

Acestea fiind spuse, să trecem la procedura propriu-zisă: Goliți complet dulapul de toate hainele.

Luați o cârpă moale, de preferință de microfibră, umeziți-o cu apă curată, stoarceți-o foarte bine și stropiți-o cu bicarbonat de sodiu. Treceți cârpa  pe toată suprafața interioară dulapului, uși, pereți, rafturi, sertare. Repetați această procedură și la exterior.

 

Haine arse cu fierul de călcat? Un cub de zahăr poate rezolva problema. Cum funcționează cel mai tare truc

 

Așteptați o jumătate de oră înainte de a șterge din nou dulapu pe interior și e exterior, dar de data asta cu o cârpă uscată. Nu vă grăbiți să puneți hainele la loc în dulap.

Lăsați încă o jumătate de oră să se aerisească bine, pentru a vă asigura că vaporii de apă au fost complet eliminați. Abia după aceea, puteți pune hainele la loc în dulap.

Cum putem scăpa de furnicile din casă cu un insecticid natural, făcut în bucătărie: Bicarbonatul și lămâia au concurență

 

Și uite așa, cu o singură linguriță de bicarbonat de sodiu puteți eliminat pentru totdeauna problema umidității din dulapuri și vă veți bucura de parfumul proaspăt al primăverii.

 

Alte trucuri cu bicarbonat de sodiu pe care toată lumea ar trebui să le știe. Îți rezolvă problemele cât ai clipi 

 

Calmează aftele - Aftele sunt ulcere mici și dureroase care se pot forma în gură. Spre deosebire de răni, leziunile aftoase nu se formează pe buze și nu sunt contagioase. Deși sunt necesare mai multe dovezi, unele cercetări au descoperit că apa de gură este excelentă pentru a liniști durerea cauzată de afte. Pentru aftele bucale, folosește rețeta de apă de gură de mai sus. 

Albește dinții - Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă oferă dinți mai strălucitori și mai albi. Periajul dinților cu bicarbonat de sodiu ajută la albirea unor pete dentare. Amestecați câteva picături de apă cu un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, amestecați și faceți o pastă groasă. Aplicați-o pe dinți cu degetele sau cu o periuță de dinți cu peri moi. De asemenea, poți înlocui apa de gură dacă adaugi 1/2 linguriță de bicarbonat la jumătate de pahar de apă caldă. Doar te clătești cu ea și ai rezolvat!

Tratează mâncărimile pielii - Bicarbonatul de sodiu ajută la reducerea mâncărimilor  cauzate de înțepăturile de insecte sau provenite din alte probleme ale pielii. Acesta întrerupe bacteriile de la suprafață care ajută la prevenirea infecțiilor. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și aplicați-o pe zona afectată pentru ușurare.

Cum să curățați covoarele cu remedii naturale? Adăugați câteva picături minune în găleata cu apă și treceți la treabă

 

Îndepărtează petele - Bicarbonatul de sodiu ajută la înveselirea și dezodorizarea hainelor. Este un instrument valoros atunci când speli. Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, o sare solubilă care ajută la îndepărtarea petelor pe care le păstrează hainele curate și proaspete. Hainele pot fi, de asemenea, curățate prin adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de clătire.

Curăță argintăria -  Bicarbonatul de sodiu inițiază o reacție chimică pentru a ținti urmele de tern. Este o modalitate ieftină de a îndepărta ternul, de a lustrui și de a curăța obiectele de argint. Turnați apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu peste tacâmurile de argint și va face tacâmurile de argint strălucitoare și curate datorită reacției chimice care are loc.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel