PSD, ȘAH la Iohannis: Olguța rămâne în Guvernul Dăncilă. Drăghici, propus la Transporturi. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

CEx-ul PSD a decis numele celor care vor prelua portofoliile de la Dezvoltare și Transporturi, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer.

Viorica Dăncilă a declarat: "Am hotărât astăzi, în CExN, cele două nominalizări și anume pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Lia Olguța Vasilescu, pentru Ministerul Transporturilor, Mircea Drăghici. În unanimitate am hotărât acest lucru. Acestea sunt cele două nominalizări pe care le vom înainta în perioada imediat următoare către președintele României."

Experiența Olguței Vasilescu o recomandă pentru această funcție. Pe Mircea Drăghici îl recomandă faptul că este inginer auto cu o bogată experiență în domeniu, a precizat premierul Viorica Dăncilă. 

Întrebată cum explică faptul că Lia Olguța Vasilescu ar fi fost competentă pentru trei ministere, premierul a răspuns: ”Am obsevat că nu contează ce cred eu, ce competențe cred eu că are o anumită persoană pentru a fi ministru. Acest lucru este hotărât de președintele României. Consider că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Am văzut că-n cadrul Ministerului Muncii, a adus plus valoare. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor tocmai pentru că am văzut-o că este foarte implicată și că avem nevoie de implicarea, energia, modul de acțiune al Liei Olguța Vasilescu. De ce acum la MDRAP? Dacă nici un fost primar nu este calificat pt acest post, mă întreb retoric cine e calificat să ocupe acest post”. 

Decizia a venit după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer - Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel