Proxenet român din Irlanda, ucis. Liderul grupării le-a cerut asasinilor „să-l facă tocăniţă”. 177 de ani închisoare pentru ucigaşi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Proxenet român din Irlanda, ucis. Liderul grupării le-a cerut asasinilor „să-l facă tocăniţă”. 177 de ani închisoare pentru ucigaşi
Proxenet român din Irlanda, ucis. Liderul grupării le-a cerut asasinilor „să-l facă tocăniţă”. 177 de ani închisoare pentru ucigaşi

Nouă români implicaţi în asasinarea, în anul 2014, a unui proxenet român din Irlanda au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la un total de 177 ani de închisoare.

Potrivit deciziei instanţei, cea mai mare pedeapsă a primit-o Mihai Ionuţ Martinaş - 30 de ani închisoare, urmat de Nicolae Stanca - 20 ani şi 2 luni. Gabriel Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlezeanu, Ionuţ Păuc, Bogdan Ionuţ Şuşcă, Ioan Bizău şi Bogdan Marius Danci au primit fiecare câte 19 ani şi 6 luni închisoare, iar Liviu Bîrligea - 9 ani şi 10 luni închisoare. Totalul condamnărilor se ridică la aproape 177 de ani.

Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

De menţionat că doar unul dintre inculpaţi, Gabriel Nicu Păunescu, este judecat în arest la domiciliu, ceilalţi opt fiind în libertate, sub control judiciar.

 

Victima, tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune



Victima celor nouă inculpaţi este Virgil Buşă, care este, potrivit unor articole din presa mondenă, tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune.

În august 2016, pe rolul DIICOT a fost înregistrat un denunţ prin care s-a reclamat modul în care a fost ucis Virgil Buşă în localitatea Navan, Irlanda, în aprilie 2014.

Principalul suspect era Anton Ioan, zis "Împăratul", liderul unei grupări de proxeneţi din Irlanda.

Conform DIICOT, la sfârşitul anului 2013, Anton Ioan a recrutat o prostituată, pe care a dus-o în Irlanda, într-un circuit cunoscut cu denumirea "Turing" (schimbarea săptămânală a apartamentelor şi oraşelor în care fetele practică prostituţia, pentru a nu atrage atenţia poliţiei).

Ulterior, în februarie 2014, femeia îl cunoaşte în Dublin pe Virgil Buşă şi decide să-l "părăsească" pe Anton Ioan, urmând să se prostitueze în mai multe apartamente pe care Buşă le închiriase în Irlanda şi unde adăpostise alte prostituate.

 

Virgil Buşă a jucat rolul de lover-boy



Procurorii notează că, deşi era însurat, Virgil Buşă a jucat rolul de lover-boy, spunându-i femeii că s-a îndrăgostit de ea şi că o va ajuta, fără să-i ceară vreun ban din practicarea prostituţiei.

Femeia s-a mutat într-un apartament al lui Virgil Buşă în centrul oraşului Dublin, iar noul proxenet i-a realizat un profil pe un site, fapt ce i-a atras atenţia lui Anton Ioan.

Între cei doi proxeneţi a izbucnit un conflict pentru controlul prostituatelor, mai ales că Buşă a refuzat să-i plătească o taxă "Împăratului". Conflictul a escaladat după ce Virgil Buşă a pătruns cu forţa într-o casă închiriată pentru prostituţie de Anton Ioan şi, sub ameninţarea armelor de foc, a sustras câteva mii de euro.

 

Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă



În aprilie 2014, Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă şi, pentru a-i întinde o capcană, l-a pus pe un complice să închirieze un apartament la parterul unui bloc unde locuia şi Buşă.

Tot acum, Anton Ioan îi convoacă pe membrii grupării sale şi le pune la dispoziţie arme cu care să fie omorât Virgil Buşă.

Liderul grupării le-a cerut subordonaţilor "să-l facă tocăniţă" pe rival şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei.

După acea întâlnire, subordonaţii lui Anton Ioan s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea irlandeză Navan şi au pătruns în apartamentul lui Virgil Buşă, pe care l-au atacat cu răngi şi cuţite, exercitând violenţe şi asupra altor două persoane. Pentru a-şi asigura scăparea, Virgil Buşă a sărit de la balconul apartamentului său şi a cerut ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului (unde locuia complicele lui Anton Ioan), însă a fost prins de atacatori şi lovit în continuare, până şi-a pierdut cunoştinţa.

Bărbatul a fost transportat la un spital din Dublin, unde a murit câteva zile mai târziu, în urma leziunilor grave suferite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel