Protestele nu se încheie: „Un alt incendiu se poate întâmpla oricând!”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Federația Sanitas a anunțat proteste de amploare
Federația Sanitas a anunțat proteste de amploare

Cadrele medicale, afiliate Federației Sanitas, protestează, astăzi, urmare a tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Sindicaliștii sunt extrem de nemulțumiți de condițiile din spitale și spun că este inacceptabil ca spitalele să aibă instalații electrice improvizate.

Peste 100 de membri ai Federației Sanitas au anunțat că vor protesta, astăzi, în fața Guvernului, începând cu ora 11.00. Cadrele medicale spun că România este singura țară în care se moare din cauza improvizațiilor de la instalația electrică din spitale.

 „Nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru (un alt incendiu, n.r.) se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor. Nu există o strategie coerentă la nivelul Guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt "campioni" ai deciziilor punctuale, luate pe genunchi", au transmis reprezentanții Sanitas, pe Facebook.

În toată țara, au avut proteste ample, după ce vineri șapte oameni au murit arși, în urma incendiului izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Protestul Sanitas este programat la ora 11.00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel