Proteste în ţară. RAREŞ Bogdan şi Mihai Şora, împreună la Timişoara. Şora: Kovesi e justiţia cu majusculă - VIDEO

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Rares Bogdan la protest in Timisoara screenshot
Rares Bogdan la protest in Timisoara screenshot

Oamenii au ieşit în stradă şi în marile oraşe din România, unde au mărşăluit strigând lozinci împotriva guvernului şi au făcut lanţuri umane. Printre ei, şi Rareş Bogdan, numărul unu de pe lista PNL la europarlamentare, dar şi filosoful Mihai Şora, în vârstă de 102 ani. Vezi mai jos imagini video de la protestele din Cluj şi Timişoara.

Fostul jurnalist s-a aflat în mijlocurl protestatarilor din Timişoara, unde a fost prezent şi filosoful Mihai Şora.

"Nu contează ce partid politic reprezinți, dacă îți pasă de România atunci reacționezi. România, dacă nu oprim căderea acum și dacă nu-i îngenunchem pe cei din PSD, credeți-mă s-ar putea ca lucrurile să arate mult mai rău decât vă puteți închipui. În urmă cu 30 de ani, de aici, dumneavoastră ați pornit Revoluția. De aici a început eliberarea României. Sper că tot de aici, cu semnalul pe care îl dați dumneavoastră, cu semnalul pe care îl dau cei câteva mii de oameni care s-au strâns în Piața Universității din București, să înceapă o adevărată Revoluție pentru țara asta pentru că pericolul este mai mult decât grav. România riscă să cadă de pe harta lumii civilizate, riscă să cadă din Europa, să dispară pur și simplu și clanul Dragnea și cei din PSD să acapareze complet România. Ce se întâmplă acum cu Laura Codruța Koveși este emblematic și periculos pentru fiecare dintre dumneavoastră", a spus Rareș Bogdan, la Timișoara.

 

Mihai Şora: Kovesi reprezintă Justiţia cu majusculă

 

Filosoful Mihai Şora a avut un mesaj privind funcţionarea justiţiei în România.

"O justiţie care nu e independentă nu e justiţie. Justiţia trebuie să fie deasupra celor pe care-i judecă, intangibilă, pentru ca să se poată păstra ca justiţie, altfel e o fantomă".

Mihai Sora la protestul din Timisoara

Filosoful a comentat şi situaţia prin care trece acum Laura Codruţa Kovesi, de când a fost pusă sub control judiciar.

"Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă. Şi de Justiţia cu majusculă, lor le este frică. Ar vrea o justiţie mititică  de tot, care să le fie la îndemână şi să stea în poziţia de drepţi la ordinele lor. Această putere de a rezista există în fiecare dintre noi dacă suntem împreună. Împreună e un cuvânt fundamental, e un cuvânt care face ca oamenii să fie solidari, să aibă o singură ţintă cu toţii, să nu meargă în direcţii diferite, e singurul fel în care pot să-şi răpună duşmanul", a spus Mihai Şora.

Oamenii prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara şi-au unit apoi mâinile şi au format un lanţ, strigând "România, trezeşte-te!".

Imaginile postate de organizatorii protestului din Timişoara:

Sursa video: Facebook / Initiativa Timisoara

 

Şi în Cluj au fost zeci de protestatari, care au mărşăluit pe străzi, până la sediul prefecturii, strigând lozinci împotriva guvernului:

 
 

Sursa video: Facebook / Baricada Civica Cluj

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel