Proteste în Republica Moldova. Tensiune în creștere după anularea alegerilor

Bianca Ştefan |
Data publicării:

Zeci de mii de oameni au fost în stradă și pe străzile din Chișinău după ce instanța a decis să anuleze alegerile care au fost câștigate de Andrei Năstase. 

Criza politică de la Chişinău a scos din nou în stradă zeci de mii de oameni. Demonstrantii l-au susţinut pe câştigătorul scrutinului, proeuropeanul Andrei Năstase, după ce mandatul său a fost anulat.

De la tribuna instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, el a dat vina pe Vlad Plahotniuc, un controvesat milionar din Republica Moldova, pe care îl acuză că ar controla din umbră politica de peste Prut.

"Un proxenet care şi-a bătut joc de această ţară a ajuns să o coordoneze, a ajuns să o controleze. Vă mulţumesc că sunteţi aici, că nu lăsaţi această ţară să moară!" a spus Andrei Năstase, lider Platforma Dreptate şi Adevăr. 

Protestele de la Chişinău au fost declanşate de anularea alegerilor pentru postul de primar. Andrei Năstase e acuzat că a făcut campanie electorală în ziua votului, iar decizia anulării, luată de Judecătorie, a fost menţinută de Curtea de Apel, relatează digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel