Proteste în fața Ambasadei Federației Ruse în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai multe evenimente sunt programate în București după izbucnirea războiului din Ucraina. Jandarmeria anunță că nu a amendat nicio persoană care a participat la protestele din fața Ambasadei Rusiei.

Jandarmeria Capitalei dezminte informația conform căreia „un bărbat a fost amendat de jandarmerie pentru protest neautorizat”, în fața Ambasadei Federației Ruse în România.

„Jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu la obiectivul diplomatic nu au aplicat nicio sancțiune contravențională persoanelor prezente în contextul anterior menționat. Totodată, recomandăm cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale, să rămână calmi, să dea dovadă de solidaritate și îi asigurăm că efectivele de jandarmi sunt prezente la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul Capitalei”, spun reprezentanții Jandarmeriei.

AUR va organiza un protest în fața Ambasadei Federaţiei Ruse joi, la ora 18:00.

„Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijorați de soarta etnicilor români de acolo și de amenințările repetate asupra teritoriului României”, a anunțat George Simion, pe Facebook.

O mișcare de solidaritate cu Ucraina va avea loc sâmbătă, la ora 16.30, în fața ambasadei ucrainene din București și va fi organizată de mai multe asociații civice.

„Mii de vieți nevinovate sunt nevoite să își părăsească locuințele, alte milioane trăiesc sub amenințarea unei invazii. Sub ochii tuturor, Vladimir Putin a negat dreptul Ucrainei de a exista ca stat, ca națiune. Deși par să nu fie multe lucruri pe care le putem face, putem striga împreună: Suntem alături de Ucraina!”, au anunțat organizatorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel