PROTESTE de amploare la Berlin: Peste 30.000 de oameni așteptați la mitingul contra măsurilor de restricție (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O demonstrație de proporții împotriva restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus a fost declanșată, după ce un tribunal regional din Berlin a decis că manifestațiile de acest fel sunt legale.

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă în inima Berlinului pentru o nouă rundă de demonstrații împotriva reglementărilor coronavirusului din Germania, după zile de tensiune în timp ce așteptau să primească un permis de la o instanță. Decizia judecătorească a venit după ce autoritățile locale au interzis protestele.

Potrivit Bild.de, 30.000 de persoane sunt așteptate la miting. Protestatarii s-au adunat deja la Poarta Brandenburg vineri seară pentru a-și exprima nemulțumirile, dar sâmbătă poliția se așteaptă la un protest de mare amploare, astfel că au fost mobilizați peste 3.000 de ofițeri de poliție.

Arestări din cauza măștii de proteție

 

Deocamdată, Poliția s-a așezat deja în fața porții istorice Brandenburg din Capitală, unde este de așteptat să fie concentrată demonstrația, precum și mai multe puncte de întâlnire pentru protest și marș. Deja s-au făcut câteva arestări, după ce polițiștii au cerut manifestanților să poarte masca de protecție.

Manifestația fusese inițial suspendată de poliție, tocmai din cauza temerilor legate de răspândirea noului coronavirus. Germania are în acest moment 242 de mii de cazuri confirmate de infectarea cu noul coronavirus și aproape 9.300 de decese.

Vineri, la Berlin, cancelarul germană Angela Merkel a declarat că se aşteaptă la o evoluţie a pandemiei de COVID-19 „încă şi mai dificilă” în lunile de toamnă şi iarnă, dar a promis că guvernul ei va avea ca prioritate bunăstarea societăţii în ansamblu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel