LIVE  Proteste de amploare în capitala Moldovei. Poliția a anunțat că a fost dejucat un plan de destabilizare a țării pus la cale de Moscova

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mișcarea Pentru Popor organizează un nou miting antiguvernamental astăzi în capitala Moldovei. Acțiunea se desfășoară în fața Parlamentului. Potrivit organizatorilor, acțiunea are scopul de a cere Guvernului să achite facturile pentru trei luni de iarnă

Sute de oameni au fost aduși în centrul Chișinăului. Bulevardul Ștefan cel Mare este blocat, transmite Știri.md.

De dimineață mai multe mijloace de transport ce au pornit organizat spre Capitală din mai multe raioane, pentru a aduce oameni la protest, au fost stopate de Poliție. Șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu a declarat că nici un mijloc de transport nu a fost stopat fără motiv. Unii protestatari de la Bălți, nemulțumiți, au anunțat că pornesc spre jos spre Chișinău. Aceștia au blocat intrarea în orașul Bălți.

Încă de ieri, Poliția Națională a anunțat că deține informația precum că pentru ziua de mâine, 12 martie 2023, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă.

Proteste de amploare în capitala Moldovei

 

Poliția Republicii Moldova a anunțat duminică faptul că a reușit să dejoace un plan de destabilizare a situației din țară pus la cale de Rusia după infiltrarea unui agent în guparea de diversioniști, fiind arestate zeci de persoane implicate, potrivit Agora.md.

Astăzi șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a dezvăluit că serviciile speciale din Federația Rusă ar fi cele care pregătesc destabilizări și dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Mișcarea pentru Popor și a făcut publică schema grupării care urma să organizeze destabilizări.

Poliția informează că protestatarii au încercat să forțeze cordonul de polițiști, deși au autorizație pentru a manifesta doar în fața Parlamentului.

Poliția a anunțat că a fost dejucat un plan de destabilizare a țării pus la cale de Moscova  

 

Între timp, Poliția a reținut doi bărbați suspecți cu obiecte interzise la ei (inclusiv substanțe inflamabile) și care intenționau să participe la acțiunea de protest au fost conduși la sediul Poliției pentru documentare. Ulterior, alți 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare. 

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și asociația obștească „Scutul poporului” au anunțat că nu vor participa la protestul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel