Proteste de amploare anunțate în Germania: Transportul public, PRALIZAT, marți, în toată țara

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Navetiștii din Germania au nevoie de nervi puternici săptămâna viitoare! Verdi, unul dintre cele mai mari sindicate din Germania a cerut marți greve de avertizare în transportul public local la nivel național, după ce vineri, la Hamburg, angajații departamentului de curățenie din oraș au intrat în grevă pentru a sublinia cererile lui Verdi.

Motivul protestelor: sindicatul Verdi dorește să aplice negocierea colectivă la nivel național pentru cei 87.000 de angajați din transportul public local. Până în prezent, angajatorii au respins astfel de reglementări uniforme.

În prezent, în toate cele 16 state federale germane sunt în curs negocieri cu privire la acordurile colective pentru transporturile publice locale. Deoarece sindicatul consideră că aceste contractele s-au dezvoltat diferit în fiecare land de-a lungul anilor, Verdi vrea acum să le înlocuiască cu un regulament la nivel național.

„Torpilează orice efort pentru a realiza o schimbare“

 

„Prin cererile noastre am făcut sugestii cu privire la modul în care problemele urgente pot fi rezolvate", a declarat vicepreședintele federal al Verdi, Christine Behle. "Faptul că angajatorii nici măcar nu sunt pregătiți să negocieze, batjocorește angajații și torpilează orice efort pentru a realiza o schimbare de trafic".

În timp ce sistemul de transport public local se străduiește să ajungă la un acord separat, sindicatul și angajatorii negociază în prezent și în sectorul public. Weekendul trecut, a doua rundă de negocieri nu a avut niciun rezultat. A treia rundă de negocieri este programată pentru 22 și 23 octombrie, potrivit Bild.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel