Proteste București. Klaus Iohannis, declarații de la Cotroceni. LIVETEXT + Video

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis facedeclarații de la Cotroceni, luni, 13 august, de la ora 18:00.  Puteți urmări principalele declarații ale președintelui, mai jos:

Klaus Iohannis, declarații live:

-România traversează o perioadă gravă de tulburare. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze, tunuri de apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionată mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Mulți oameni din țară și din Diasporă au participat la proteste. Nu au fost aduși cu autocare, nu au fost plătiți. Oamenii au fost revoltați de gravele atacuri la adresa statului de drept din ultimul an și jumătate. Demonstrațiile au fost pașnice cu excepția unor instigatori care nu pot fi asociați cu marea parte a protestatarilor, așa cum s-a încercat 

-Românii știu să fie civilizați. Nu își merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică. Toți cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată. Reprimarea brutală a manifestanților nu este acceptabilă sub nici o formă. Atacarea femeilor, a jurnaliștilor, a copiilor este inacceptabilă. Cei vinovați trebuie identificați și trași la răspundere. Soluția aleasă, aceea de a dispersa în totalitate manifestația este condamnabilă și nu poate fi justificată.

-Intervenția jandarmeriei a fost puternic disproporționată. Mărturie stau înregistrările video, mărturiile și miile de mesaje pe care le-am primit. Condamn la fel de ferm acțiunile celor care au atacat jandarmii în încercarea de a deturna un protest pașnic. Explicațiile ministrului de Interne nu au convins. 

-Există două planuri: planul judiciar: am cerut deja anchetă procurorului judiciar. Violența împotriva cetățenilor care se manifestă pașnic este caracteristică regimurilor totalitare. Există și un plan politic: până la această oră ar fi trebuit să avem cel puțin o demisie. Suntem pentru a câta oară martorii unui guvern care nu vede revolta oamenilor. Nimeni nu și-a asumat răspunderea politică pentru ce s-a întâmplat. Suntem într-o acută criză. 

-Normalitatea trebuie să fie regulă și nu exceptie. De ce am ajuns aici ? Pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă. Nu cumva cei care vor să îngenuncheze lupta anticorupție și-au construit o diversiune? Ce se va întâmpla mai departe dacă acest guvern va continua să trateze propriii cetățeni de aceiasi manieră?  În ultimul an și jumătate PSD a compromis actul de guvernare și în ciuda scorului obținut la alegeri a bulversat societatea. 

-Avem acum și o componentă represivă care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenții are acest guvern cu românii. Este evidentă ruptura dintre români și actualul executiv. Cei din Guvern fac tot ce pot pentru a distruge aceasta imagine. Sondajele arată că peste 80 % dintre români arată că ne îndreptăm spre o direcție greșită. Asta spune totul, că acești 80 % s-au ridicat de actuala guvernare. PSD a câștigat alegerile, dar conducerea abuzeză de acea victorie pentru a scoate România de pe drumul european și euroatlantic. 

-Fac un apel și opoziției și politicienilor: alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și înțelepciune se poate ajunge la asigurarea stabilității țării și menținerea României pe drumul european. Oamenii politici responsabili știu să lase deoparte interesele personale și mărunte. Interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorități. Cu înțelegere între partidele de opoziție se va reuși.

-Vreau să vă asigur că oricât de mare va fi presiunea propagandei PSD voi continua să susțin interesele românilor a instituțiilor care luptă pentru ei. Ca președinte voi continua să acționez pentru menținerea unui stat de drept, pentru protejarea cetățenilor și a drepturilor cetățenilor. 

Iată și declarația video:

 

 

Știrea inițială:

Declarațiile le puteți urmări în format livetext pe Stiridiaspora.ro. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va adresa luni, 13 august a.c., începând cu ora 18:00, un mesaj public ca urmare a evenimentelor din ultimele zile", a transmis Administrația Prezidențială.

Rămâneți pe stiridiaspora.ro pentru a urmări mesajul președintelui Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel