Proteste AUR în toată țara: Protestatar încătușat de Jandarmi. Incidente grave (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Poteste AUR în mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor stabilite de Guvern. Se cere ridicarea „de urgenţă” a acestora. La București, în Piața Universității, unul dintre protestatari a fost încătușat de jandarmi.

În Piața Universității, zeci de protestatri care au venit la acțiuena organizată de partidul AUR scandează "LIBERTATE!", "UNITATE!".

Un alt protest se desășoară și în Piața Victoriei, unde și-a anunțat prezența și senatoarea anti-mască Diana Șoșoacă. Proteste masive împotriva restricțiilor COVID-19 impuse de autorități au loc luni în toate județele, în fața prefecturilor. 

Proteste AUR în toată țara: Protestatar încătușat de Jandarmi

 

Nu lipsesc nici incidentele, unul dintre protestatri a fost încătușat de jandarmi, informează Realitatea PLUS.

2. -imagine fara descriere- (protestatar-jandarmi.jpg)

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare.

A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun", a transmis Jandarmeria București.

Protestatarii au un banner de mari dimensiuni pe care scrie "Libertate" și steaguri tricolore.

Proteste similare au loc în mai multe dintre marile orașe.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piață Mare, având steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar și vuvuzele și fluiere. Mai mulți bărbați au dat foc câtorva măști de protecție, scandând tot felul de lozinci: "Libertate", "Ieși afară, nu uită asta e și țară ta", "Ale, ale, ale o dorința sinceră, România liberă".

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe trotuarul de vis-a-vis de Prefectură.

Majoritatea protestatarilor au măști, dar unii nu le poartă corect.

Peste 100 de persoane s-au strâns și în fața Prefecturii Constanța și protestează pentru a doua zi consecutiv față de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând "Libertate, libertate" și având asupra loc steaguri tricolore. Ei au pancarte pe care scrie "Libertate te iubim, ori învingem ori murim" și scandeaza "Libertate, libertate", "Constanța, trezește-te".

Una dintre protestare, Ana-Maria, a declarat jurnaliștilor că vor fi din ce în ce mai mulți tineri la aceste proteste deoarece vor școlile deschise și nu se mai pot întâlni cu prietenii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel