UPDATE. Proteste anti-restricții în România. Manifestanții au aruncat cu sticle înspre jandarmi. Arafat: „Să ne spună cum văd lucrurile cei care urlă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Proteste în Capitală și în câteva orașe față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19 au loc, pentru a doua seară la rând. Protestele sunt organizate de către AUR, iar la manifestația din București participă lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

Suporterii echipelor de fotbal s-au alăturat protestatarilor, transmite Realitatea PLUS. Aceștia au aruncat cu petarde. În jurul orei 21.00 protestarii mărșăluiau pe șoseaua Ștefan cel Mare, cu vuvuzele, pancarte și steaguri, aproape toți fără mască de protecție sau purtate necorespunzător. Forțele de ordine însoțesc coloana. 

Mesajele lansate de protestatari sunt împotriva măsurilor restrictive și a purtării măștii de protecție. De asemenea, mulți dintre ei au dat foc măștilor de protecție.  Se scandează: „Jos masca, jos masca!, „Trădătorii!”, „Jos, Iohannis!”, Jos Guvernul!”, „România, trezește-te!”, Fără violență!” și „Diana, te iubim!”.

Organizatorii protestelor din Capitală, George Simion și Diana Șoșoacă, au postat mai multe înregistrări live ale protestului.

 

UPDATE:

- La Galați, protestatarii au aruncat cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni protestează față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului.

- Protestatarii au pornit în marș pe străzile din centrul orașului, iar la ora transmiterii acestei știri au blocat una dintre cele mai importante străzi din Galați.

- În București au fost mobilizați mai multe echipaje de jandarmi. Mai mulți protestatari recalcitranți au fost puși la pământ de aceștia.

- Liderul AUR George Simion, cel care a condus coloana înapoi la Piața Universității, a chemat la viitoare proteste în fiecare seară, împotriva restricțiilor de circulație, în „numele libertății individuale”.

- La protest au fost prezenți și sindicaliști ai metroului, printre care și controversatul lider Ion Rădoi. În final, protestatarii au revenit în Piața Universității. 

Vezii și: Jurnalist Realitatea, lovit de o sticlă aruncată de protestatari

De cealaltă parte, dr. Raed Arafat spune că cei care protestează față de noile restricții trebuie să-și probeze punctele de vedere, comentând că "realitatea este alta din punct de vedere al pandemiei". „Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile“ a transmis șeful DSU. 

El a prezentat luni seară, la Digi, mai multe grafice privind evoluția cazurilor de COVID în ultimele două luni.

„Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb - 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile“, a explicat Arafat. 

El a susținut că restricțiile sunt temporare, iar propunerile experților erau mult mai dure. „Propunerea experților a fost ora 14 magazinele (să fie închise-n.r.), 18 acasă", a mai spus Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel