Proteste, 10 august. Cristina Țopescu: ”Îmi stau multe în gât în ultima perioadă”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristina Țopescu a fost și ea prezentă la mitingul diasporei din Piața Victoriei, de pe 10 august, și a explicat la Realitatea Tv de ce a făcut acest lucru și care este rolul diasporei din punctul său de vedere.

”Semnez condica acolo pentru că sunt cetățean, sunt și jurnalist și trebuie să iau pulsul străzii, mai ales în momente de genul ăsta. Îmi stau multe în gât în ultima perioadă: eu nu sunt adepta acelui slogan Mândru că sunt român, Mândră că sunt româncă. Nu sunt o naționalistă care crede că e un merit în sine că ești român. E un dat că ești român, că te-ai născut aici. În schimb sunt mândră de românii din diaspora. Chiar sunt mândră!” și-a început ea intervenția în emisiune.

”Pentru că dincolo de spiritul civic care oricum se trezise în ultima vreme, mai ales din februarie anul trecut, ei au venit și parcă ne-au mai dat așa un ghiont, parcă ne-au mai dat o gură de oxigen și nu ne-au lăsat să ne inmuiem, să redevenim inerți, așa cum am fost prea multă vreme. Pentru că dacă  se întâmplă ce se întâmplă acum în România, dacă instituțiile de forță ale statului își permit să ne trateze așa, că parlamentari precum acel Cătălin Rădulescu, ”Deputatul Mitralieră” își permite să scrie pe facebook că vine cu 1 milion de PSD-iști și ne calcă în picioare, aici e și vina noastră pentru că prea mult timp am răbdat. Și eu chiar am încredere că de data asta nu mai răbdăm. În mare parte, ziua asta de 10 august a jucat un rol extrem de important. Acolo am scris VICTORIE, chiar dacă am fost bătuți. Vedem care sunt ecourile în presa și în comunitățile internaționale”, a explicat Cristina Țopescu, vineri seara, la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel