Protest pe aeroportul Otopeni: Sindicaliştii TAROM organizează un miting

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sindicaliştii din cadrul TAROM organizează, joi, în intervalul orar 12:00 - 13:00, un miting de protest în faţa sediului companiei din Otopeni, nemulţumiţi de faptul că administraţia companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută.

La mitingul organizat de Sindicatul Unit TAROM (SUT) sunt aşteptaţi să participe circa 200 de membri de sindicat.

Angajaţii operatorului aerian spun că vor o salarizare decentă şi că sunt trataţi cu superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

„Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă Revendicările salariate transmise de Sindicat”, spun reprezentanţii sindicatului.

În plus, unii dintre salariaţi vor fi concediaţi zilele următoare, după ce, la o evaluare realizată de PwC, aceştia nu au luat note corespunzătoare.

La acest miting vor participa numai salariaţi aflaţi în ture libere de serviciu, în aşa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM, au mai arătat sindicaliştii. 

 

O treime dintre zborurile de pe Otopeni au avut întârzieri

 

Un număr de 731 de zboruri de pe Aeroportul Otopeni au avut întârzieri mai mari de 30 de minute în ultima săptămână, din totalul de 2.323 de curse, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Totuşi, numărul curselor cu întârzieri a fost cu 24% mai mic decât în săptămâna anterioară.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), TAROM (142 de zboruri), Ryanair (125) şi Blue Air (94 de zboruri).

În intervalul 7-13 iulie 2022, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, faţă de 56 în săptămâna anterioară.

În total, în intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.323 de zboruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel