Protest la Piatra Neamţ, după tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă: "Jos, criminalii!"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_piatra_neamt
proteste_piatra_neamt

Aproximativ 50 de persoane au participat duminică, 15 noiembrie, la un marş până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru a protesta în urma incendiului care a luat viaţa a 10 pacienţi cu COVID-19 internaţi în secţia ATI a unităţii sanitare.

 

Oamenii au scandat în timpul marşului, dar şi în faţa spitalului "Jos criminalii" şi "Demisia", solicitând demisia managerului spitalului, Lucian Micu, si a preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene. Protestatarii au rămas în faţa unităţii sanitare. Protestul a decurs fără incidente.

10 persoane au murit în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Șase pacienți au fost transferați la Spitalul Lețcani din județul Iași, în timp ce doctorul care a încercat să-i salveze pe pacienți a fost transportat cu un avion militar la o unitate medicală din Belgia.

Cătălin Denciu, medicul care era de gardă sâmbătă seara, în ATI Piatra Neamț, când secția a luat foc, a fost transportat de urgență la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Acasă îl așteaptă doi copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel