VIDEO- Protest la Matei Balș. Oamenii au ieșit în stradă: "Opriți MĂCELUL din sănătate!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Protest Matei Bals (Foto: FB)
Protest Matei Bals (Foto: FB)

Mai multe persoane protestează, vineri seară, în fața clădirii Spitalului Matei Balș. Printre ei se află și Eugen Iancu, tatăl unuia dintre cei care și-au pierdut viața la Colectiv. 

Zeci de persoane s-au adunat vineri seara în fața spitalului Matei Balș Participanții scandează mai multe lozinici care îi vizează în special pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe șeful DSU, Raed Arafat, considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii s-au adunat la intrarea Spitalului Matei Balș unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți. Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la pușcărie” și „Demisia”. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Protestul a fost anunțat pe Facebook. Protestatarii s-au mobilizat deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași, susțin protestatarii care au anunțat pe Facebook de ce ies în stradă.

"Suntem la Balș", este mesajul atât de simplu, dar care spune atât de multe, postat de Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv.

FOTO / VIDEO

 

Vezi aici PRIMELE IMAGINI din interiorul Pavilionului de la Matei Balș care a fost cuprins de flăcări vineri dimineață.

protest-matei-bals-29-ianuarie-2021---1

protest-matei-bals-29-ianuarie-2021

protest-matei-bals-29-ianuarie-2021

protest-matei-bals-29-ianuarie-2021-32

Suntem la Bals

Posted by Iancu Eugen on Friday, January 29, 2021

 

5 morți în incendiul de la Matei Balș

 

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu cinci morți. Zeci de pacienți au fost evacuați la alte spitale bucureștene.

Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul "Matei Balş" în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală.

Conducerea Spitalului Matei Balș anunță că va sprijini ancheta privind incendiul care a provocat cinci decese. Totodată, cei de la unitatea medicală au transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului.

În comunicatul transmis presei vineri seara, echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din dimineața zilei de 29 ianuarie, soldat cu cinci decese dintr-un total de 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului, susțin reprezentanții spitalului.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

Vezi și: Imagini dramatice de la incendiul de la Matei Balș: „Groaznic. Cadrele medicale scot un pacient” (FOTO)

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel