Protest la frontiera Nădlac: zeci de fermieri au venit cu utilajele, afectând traficul rutier

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Protestele fermierilor și transportatorilor din România continuă: „Vrem ceva concret, stabil şi eficient”
Protestele fermierilor și transportatorilor din România continuă: „Vrem ceva concret, stabil şi eficient”

Zeci de fermieri au continuat protestele cu utilaje agricole în zona de frontieră de la Nădlac pentru a patra zi consecutivă, afectând traficul rutier pe drumul național DN 7 și pe alte drumuri din apropierea celor două vămi.

La punctele de trecere a frontierei Nădlac I și Nădlac II, s-au format coloane de utilaje și autovehicule mici ale fermierilor, care circulă cu viteză redusă și claxonează în semn de protest. Aproximativ 80 de combine, tractoare și alte utilaje agricole, precum și 50 de autoturisme, participă la această formă de manifestare.

"Acest protest spontan continuă. Eu personal particip cu două utilaje. Fermierii sunt disperați pentru că în patru zile de proteste nu s-a obținut mai nimic de la Guvern", a declarat Milan Kelo, președintele Cooperativei "Fermierul nădlăcan".

Protestatarii din Arad sunt nemulțumiți în special de importul de cereale din Ucraina, afirmând că o parte dintre acestea sunt descărcate ilegal în România și sunt comercializate la prețuri mult mai mici decât cele din Uniunea Europeană.

În același timp, fermierii ridică probleme legate de prețurile ridicate ale asigurărilor auto obligatorii (RCA), întârzierile în efectuarea plăților de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și faptul că sumele plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamități "sunt mult mai mici decât s-a promis".

Protestul fermierilor este supravegheat de forțele de ordine, însă circulația rutieră în zona de frontieră este afectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel