Protest în Piața Victoriei față de pragul pentru abuz în serviciu, votat în Senat - FOTO/VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Protest în Piața Victoriei - 29 martie 2023 (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Protest în Piața Victoriei - 29 martie 2023 (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Câteva sute de persoane au protestat miercuri seara, în Piața Victoriei, față de pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu, care a fost votat în Senat.

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce Senatul a adoptat un proiect de lege prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ei au afişat pancarte pe care au scris mesaje precum "Lupul (PSD) îşi schimbă părul (+PNL+UDMR), dar năravul (OUG 13) ba", "Iohannis, în 2017 ai fost cu noi aici. Unde eşti acum?".

De asemenea, protestatarii au strigat: "Justiţie, nu corupţie", "Cine nu sare vrea pensii speciale", "PSD, ciuma roşie", "PSD, PNL şi UDMR - jaf, hoţie şi corupţie", "Predoiu pentru noi e Iordache doi".

Aceştia au părăsit Piaţa Victoriei după aproximativ două ore.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului Penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că pentru dezbaterile din Camera Deputaţilor asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracţiunea de abuz în serviciu va susţine adoptarea unui prag de 9.000 de lei.

 

protest-piata-victoriei-prag-abuz-in-serviciu

Ciucă: Am decis să susţinem propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu

 

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, anunţă că propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu va fi susţinută, el adăugând că liderul deputaţilor PNL din Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, a fost mandatat să depună acest amendament în numele liberalilor.

"În această seară, am decis să susţinem propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Naţional Liberal, în vederea susţinerii şi adoptării lui", a scris Ciucă pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel