Protest în Piaţa Universităţii. Sute de persoane, majoritatea ucraineni, au ieșit în stradă: „Rușii nu au ce căuta în Ucraina!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aproximativ 250 de persoane, majoritatea cetăţeni ucraineni, participă miercuri, în Piaţa Universităţii, la protestul organizat de Asociaţia "21 Decembrie 1989" faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina, cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei.

„Majoritatea au părinţi, au soţi care sunt în Ucraina, care luptă împotriva ruşilor. Situaţia lor este foarte grea, sunt copii de 3-4 ani care intonează imnul Ucrainei, sunt fete cu lacrimile pe obraz, sunt situaţii sociale foarte grele. Nu e uşor pentru ei, sunt oameni disperaţi care sună părinţii care nu mai răspund şi nu ştiu dacă mai trăiesc sau nu. Sună soţii care sunt pe front şi nu răspund, sunt foarte mulţi dintre ei într-o situaţie disperată. (...) Sperăm şi în felul ăsta să ajutăm. Sigur că ajutoarele materiale pe care le-am şi adunat şi intermedierea locurilor de cazare şi de învăţământ este mai importantă pentru ei şi asta facem permanent”, a precizat Adrian Ştefan Iuraşcu, reprezentant al asociaţiei care a organizat protestul.

Potrivit acestuia, participanţii la manifestaţie sunt cetăţeni din aproape toate zonele Ucrainei, care au plecat din ţara lor de frica războiului. Ei se vor deplasa în marş spre Ambasada Rusiei.

„În acest loc simbolic pentru România, Piaţa Universităţii, plecăm în marş spre Ambasada Rusiei, pentru a le spune încă o dată că nu au ce căuta în Ucraina. Ucraina este ţară independentă, nu au ce căuta acolo, trebuie să înţeleagă să plece de acolo. Cei prezenţi, aproximativ 200 de persoane, majoritatea sunt cetăţeni ai Ucrainei, care au plecat de frica războiului şi de ororile războiului. Sunt oameni din mai toate zonele, Mariupol, Kiev, Doneţk, oameni cu probleme grele. Am încercat şi încercăm să-i ajutăm cu slujbe, cu şcoli pentru copii. Situaţia lor este extrem de grea şi facem toate eforturile pentru a media şi intermedia diverse ajutoare pentru aceşti oameni”, a spus Iuraşcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel