PROTEST anti-PSD, Iași. Un ROMÂN transmite un MESAJ dureros: „Umilința supremă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Unul dintre românii care au protestat, ieri, faţă de liderii PSD adunaţi la mitingul electoral a transmis un mesaj dureros despre oamenii care au fost la miting. 

„Impresii după evenimentele de la Iași

Partea I - Despre susținătorii PSD: imaginea umilinței

N-am văzut în viața mea atâta sărăcie adunată la un loc. Știm cu toții că în satul românesc se trăiește ca în Evul Mediu, probabil fiecare dintre noi are câte o rudă la țară, dar când vezi 20.000 de oameni amărâți, abia atunci realizezi grozăvia, mizeria în care este ținută toată această suflare de oameni. Pur și simplu îți vine să plângi. M-a sunat băiatul cel mare în timpul mitingului, nu înțelegea ce se întâmplă, ce-i cu oamenii ăștia amărâți care circulau acum în același autobuz cu el, de unde sunt, de unde au apărut?

Mulți dintre oamenii pe care i-am întâlnit nici nu știau de ce au venit la Iași, unii dintre ei nu mai ieșiseră din satul lor de ani de zile. Pentru mulți excursia la Iași e ceea ce pentru noi, cealaltă Românie, e un city-break la Paris sau Viena. Alții își făceau cruce când aflau că o bere la jumătate poate să coste peste 10 lei.

Oameni necăjiți, pricăjiți, pe care Liviu Dragnea i-a cărat la Iași că să-și satisfacă orgoliul. Oameni pentru care sărăcia a devenit o stare de normalitate, iar când PSD le dă 10 lei în plus sau o găleată și o mătură, vin la vot. Și fac asta pentru că nimeni altcineva în afară de PSD nu le propune o alternativă. Nu cred că există niciun program coerent de dialog cu satul românesc. Noi, ceilalți, îi disprețuim sau, în cel mai bun caz, îi ignorăm. E o greșeală, cred, care ne costă enorm la fiecare ciclu electoral.

Oamenii ăștia au fost ieri umiliți o dată în plus. Și eu am participat la această umilire, nu sunt foarte mândru de asta. I-am huiduit, am urlat la ei, le-am strigat "rușine". Meritau asta? Greu de spus. Îi vedeam cum merg, unii cu capul în pământ, alții speriați iar cei mai mulți pur și simplu nu înțelegeau ce se întâmplă, de ce țipă lumea la ei în halul ăsta.

În imagine, umilință supremă: România inteligentă aruncă în dispreț bani României proaste și needucate, iar acesta din urmă îi culege de pe jos.

Foto: Tudor Ghioc”, a scris Sorin Simon pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel