Protest 10 August. Stenograme DIICOT: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai auzit?”. Cine este „Inima” care a dat toate ordinele?

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Stenograme ale înregistrărilor audio din timpul luptelor care au degenerat între Jandarmi și manifestanți la protestul din 10 august 2018 arată că maiorul Laurențiu Cazan a primit ordine de la cineva care avea indicativul radio „Inima”. 

Momentn, nu este cunoscută identitatea persoanei cu indicativul „Inima“. Fragmente din ordinele emise pe 10 august, culese de DIICOT în rechizitriu, au fost publicate de jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

Discuțiile declasificate de pe stațiile Tetra dezvăluie că maiorul Laurențiu Cazan - indicativ "LEUL 123", cel care a coordonat intervenţia jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei, primea ordine de la o persoană care avea indicativul radio “INIMA”. Astfel, la ora 20.30,  în seara protestului diasporei, „Inima” i-a dat ordin lui „Leul 123”: „Dă drumul la tun!”.

2. -imagine fara descriere- (facsimil-inima-leul.png)

„Atașez două facsimile din ordonanță, apar detalii interesante:

– Mărturia fostului prefect al Capitalei, Speranța Cliseru, care a declarat că a fost sunată insistent de fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Mihai Dan Chirică, să emită ordinul de intervenție, plus mesajele primite pe whatsapp de la acesta. Cel mai interesant este mesajul primit la 00.00, pe 11.08.2018, când Cliseru îl anunță pe Chirică că îi va expedia o fotografie cu ordinul de intervenție, iar acesta își exprimă nedumerirea: “Dvs acum l-ați semnat??? Acum se semnează!? Sunt la doamna ministru în birou!” 

– Discuțiile declasificate de pe stațiile Tetra, care dezvăluie că maiorul Laurențiu Cazan- indicativ „LEUL 123”, cel care a coordonat intervenția jandarmilor la protestul din Piață Victoriei, primea ordine de la o misterioasă persoană care avea indicativul radio “INIMA.”

Ora 23:08:27- „LEUL 123″: “Cu toți, cu toți, cu toți, împingeți-i. Hai, hai! Către toți principalii: avansați, avansați”
Ora 23:08:49- “INIMA”: “Toată lumea avansează. Haideți!”
Ora 23:08: 53- “LEUL 123”: “Tot aliniamentul avansează, avansează!””, arată Ionel Stoica.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel