Proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale, RESPINS de senatori

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Senatul a respins, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care pensiile speciale erau eliminate, transmite Agerpres.

Proiectul PNL de eliminarea pensiilor speciale a fost respins. În favoarea proiectului au votat 20 de senatori, 52 au fost împotrivă şi 8 s-au abţinut.

Propunerea legislativă prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementează activitatea mai multor categorii de persoane, eliminarea, după cum este stipulat şi în titlul proiectului, a "pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România".

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, consideră că pentru această temă a pensiilor speciale, de serviciu şi a indemnizaţiilor este necesară o discuţie elaborată pe fiecare categorie de pensie în parte. El a subliniat că votarea actului normativ în forma propusă "ar schimba intenţia iniţiatorilor".

Senatorul Florina Presadă a anunţat susţinerea USR pentru "proiectul în sine".

Senatorul PNL Eleonora Hărău a explicat, după votul de respingere, că, deşi proiectul "are lacune de tehnică legislativă, are meritul de a deschide problema rezolvării unei situaţii în legătură cu care oprobriul public este uriaş".

Senatorul Cseke Attila a precizat că prin amendamentele UDMR, respinse de plen, s-a încercat reintroducerea principiului contributivităţii în calculul pensiilor vizate.

Senatorul PSD Liviu Pop a menţionat că printre motivele care l-au determinat să nu voteze iniţiativa liberalilor s-a numărat "confuzia" făcută de iniţiatori între pensiile de serviciu şi pensiile speciale.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel