Proiect: Permisul auto categoria B să poată fi folosit și pentru motocicletele ușoare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O propunere legislativă depusă în Parlament prevede că permisul de conducere pentru categoria B va putea fi folosit și pentru motocicletele. Proiectul aparține unor deputați PSD.

Așadar, permisul categoria B va putea fi folosit și pentru motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm3, dacă persoana respectivă are 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani, transmite TVR.


„În România, legislația actuală nu prevede niciun amendament care să vină în sprijinul posesorilor de permis categoria B, în vederea obținerii permisului categoria A1 mai facil. Aceste amendamente sunt specifice fiecărei țări din Uniunea Europeană și se stabilesc local. Extinderea accelerată actuală a zonelor urbane și imposibilitatea adaptării infrastructurii la valorile de trafic pentru autovehiculele pe patru roți obligă la propunerea de soluții alternative pentru asigurarea unei mobilități urbane optime la nivelul populației. Sprijinirea utilizării de motociclete ușoare prin facilitarea obținerii permisiului categoria A1 pentru posesorii de permis categoria B este una din soluțiile alternative pentru asigurarea mobilității urbane”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Parlamentarii PSD susțin că în multe țări europene legislația care reglementează obținerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obținerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel