Programul „Cornul şi laptele” s-ar putea transforma în „Masca şi dezinfectantul”. Cine a venit cu propunerea

Nicoleta Baciu / 19 aug 2020, 17:09 Salveaza PDF Comentarii
copii_masca
copii_masca

Medicii de familie propun guvernanţilor mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu SARS COV 2. Potrivit acestora, în școli trebuie distribuite materiale informative, iar programul „Cornul și laptele” ar trebui înlocuit cu unul de tip „Masca și dezinfectantul”.

 

Medicii cred că statul trebuie să asigure gratuit vaccinarea antigripală a copiilor din colectivităţile şcolare. În contextul în care se vor înmulţi virozele în toamnă, iar acest lucru se va suprapune peste infectările cu Covid, părinţii ar trebui să-i ţină pe copii acasă dacă au simptome de viroze respiratorii, scrie Mediafax.

De asemenea, medicii de familie sunt de părere că în şcoli ar trebui distribuite materiale cu informaţii clare, scurte şi precise, care să-i ajute pe părinţi să identifice din timp semnele infecţiilor respiratorii, cu atât mai mult cu cât nu există criterii clinice clare de diferenţiere a infecţiei Covid 19 de gripă sau viroză. Dacă cei mici sunt trimişi în colectivitate şi ulterior ajung la cabinetele medicilor de familie, riscul de răspândire a bolilor, inclusiv a infecţiei cu Sars Cov 2, creşte foarte mult. Medicii de familie propun guvernanţilor ca la începutul anului şcolar să nu mai elibereze adeverinţele medicale care să ateste capacitatea copilului de a participa la orele de sport, ci doar adeverinţe care atestă încadrarea într-o categorie scutită de efort. Ei propun, de asemenea, să nu mai elibereze avizul epidemiologic pentru intrarea sau reintrarea în colectivitate, fişa de vaccinări sau adeverinţe de boli cronice pentru părinţi, solicitate de anumite şcoli. Toate acestea se pot elibera prin mijloace de comunicare la distanţă, precum mailul.

Medicii de familie mai spun şi că statul ar trebui să introducă gratuitate pentru vaccinarea antigripală a copiilor din colectiviţăţile şcolare, dar şi că ar trebui făcute proceduri clare privind testarea copiilor din colectivităţi suspecţi de infecţia cu Sars Cov 2.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy