Programator IT, surprins la consultații în locul soției medic. Ministerul Sănătății s-a autosesizat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un programator IT a fost demascat când ținea locul unui medic. Acesta a fost găsit la cabinetul soției sale, care este în concediu medical și l-a lăsat pe acesta să se „ocupe“ de pacienții săi. Ministerul a demarat o anchetă.

În Predeal pacienţii unui medic de familie se pot trezi că sunt consultaţi şi chiar pot primi reţete de la un programator IT. Soția sa este medic în Predeal, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe bolnavi. Femeia este în concediu medical acum.

Citește mai multe detalii: Un nou caz de medic fals în România. Un programator IT consulta pacienți și prescria medicamente

Ministerul Sănătății a aflat despre acest caz din mass-media, anunțând că a demarat  anchetă în acest sens. 

„Este regretabil şi incredibil cum unii colegi înţeleg să îşi facă meseria, să trădeze încrederea pe care pacienţii o pun în ei. De când am aflat am cerut un control al DSP şi am sesizat Colegiul Medicilor şi Casa de Sănătate Braşov.

Medicul de familie, când şi-a asumat lista de pacienţi, şi-a asumat şi perioade în care nu poate desfăşura activitatea, atunci anunţă Casa sau anunţă un coleg care să îi preia activitatea. Nu ştim dacă au căutat înlocuitor, dar în urma anchetei vom stabili asta”, a spus Nelu Tătaru, conform Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel