Prognoza meteo pe luna iunie. Meteorologii anunță că se încălzește din ce în ce mai tare în toată țara

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța
Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța

Meteorologii anunță că se încălzește din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie. Cele mai mari temperaturi vor fi la finalul lunii iunie și la începutul lunii iulie, arată prognoză pe următoarele patru săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.

În săptămâna care urmează, 06– 13 iunie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

Între 13 și 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

 

Începând cu 20 iunie, temperaturile vor fi peste medie

 

În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Între 27 iunie și 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

 

Codul portocaliu de inundații pe râuri din cele trei județe s-a terminat astăzi

 

Hidrologii au emis joi avertizări Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Botoșani, Sălaj și Gorj.

Potrivit hidrologilor, au fost vizate râurile mici din bazinele hidrografice: Volovăț (județul Botoșani), Almaș (județul Sălaj) și Tismana (județul Gorj).

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, au fost posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație.

Avertizările au fost în vigoare până azi noapte, joi, la ora 24.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel