Un profesor își face colegii SCLAVI după defilarea în fața lui Dăncilă: Îngenunchează în faţa unor politicieni care nu sunt in stare să îndruge coerent două vorbe

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Profesorul de istorie Marcel Bartic îi face praf pe dascălii care au scos elevii la defilarea de la Pitești la care au luat parte și politicieni în frunte cu premierul Viorica Dăncilă.

„Am să o spun eu, pentru că văd că nu o face nimeni altcineva. Profesorii, doamnele educatoare, învăţătoarele de la Piteşti, care şi-au scos copiii să defileze în faţa doamnei prim-ministru, au comis un gest profund ruşinos de slugărnicie şi iresponsabilitate.

Directorii şi inspectorii, care au girat prin acordul lor o asemenea mizerie, se fac vinovaţi de încălcarea ROFUIP, în care se spune clar că elevii nu trebuie implicaţi în activităţi cu caracter politic. S-au făcut preş în faţa puternicilor zilei, uitând că menirea noastră de profesori trebuie să fie dincolo de orice simpatii sau antipatii politice, atunci când suntem împreună cu copiii. Au renunţat la orice urmă de demnitate profesională, când s-au băgat singuri în corul de aplaudaci ai regimului. Au arătat că avem un sistem de educaţie fără coloană vertebrală, fără mândrie şi mai ales fără discernământ. Este mai mult decât umilitor faptul că profesorii îngenunchează în faţa unor politicieni, care nu sunt in stare să îndruge coerent două vorbe.

Spre deosebire de anii terorii ceauşiste, acum profesorii nu s-au prosternat în faţa politicienilor de frică. Nu. Au făcut-o dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav, care se gudură pe lângă stăpânul lui, poate poate îi aruncă şi lui un os. Da, ce e mai grav e că nici nu conştientizează cât de jos s-au coborât. Paradoxal, aceşti profesori îşi pleacă fruntea fix în faţa celor care şi-au bătut joc de ei. Cei care le-au promis salarii mai mari şi, de fapt, le-au micşorat. Cei care îi mint cu neruşinare că le pasă de învăţământ. Cât masochism să existe in breasla asta a noastră, să pupi mâna celui care ţine biciul? Trăiesc un sentiment de jenă profundă şi de revoltă că sunt coleg cu astfel de oameni”, a scris profesorul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel