Procurorul general al SUA, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru România despre „legi juste și aplicate în mod egal”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorul general al Statelor Unite, William P.Bar, și-a exprimat speranța că România va lua măsuri pentru respectarea statului de drept și că va reveni asupra amendamentelor care ar putea submina lupta anticorupție.

Procurorul general s-a aflat în România cu prilejul reuniunii ministeriale UE-SUA privind Justiția și Afacerile Interne. Cu acest prilej, el a vorbit despre importanța respectării statului de drept și a eforturilor în lupta cu corupția.

 

Comunicatul integral

 

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri în ceea ce privește lupta împotriva infracțiunilor transnaționale. Cu ajutorul României, am putut cerceta și extrăda membri ai grupărilor criminale organizate implicați în fraudă pe Internet. România oferă, tototdată, susținere esențială Departamentului Antidrog (DEA) în ceea ce privește operațiunile împotriva narcoticelor.

Din punct de vedere istoric, parteneriatul nostru s-a bazat pe un angajament profund față de valorile democratice, statul de drept și buna guvernare, cât și o înțelegere comună că acestea stau la baza securității și prosperității comune.

Vizita mea la București pentru reuniunea ministerială UE-SUA pe probleme de Justiție și Afaceri Interne a oferit oportunitatea de reafirma că statul de drept este un principiu durabil, iar toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie guvernate în conformitate cu acest principiu și să fie trași la răspundere prin legi juste, promulgate public și aplicate în mod egal și imparțial.

Am apreciat mai ales oportunitatea de a mă întâlni cu oficiali români, între care și omologul meu Ana Birchall, cu care am discutat despre importanța menținerii statului de drept și reluarea eforturilor privind lupta anticorupție.

Sperăm ca, prin mandatul ei, dar și cu ajutorul altor oficiali români, România va reveni la amendamentele care amenință să submineze lupta anticorupție și suntem încrezători că România va lua măsuri pentru un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel