Prinţul William, următorul rege al Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta?

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, are mai puţină popularitate şi e mai preocupat să facă excursii în România decât să devină succesorul reginei.În schimb, prinţul William, al doilea în linia de succesiune la tron, şi soţia sa Kate, sunt cei mai apreciaţi membri ai familiei regale după regină.

Deşi aproape toată atenţia se va concentra săptămâna viitoare asupra Reginei Elisabeta, când aceasta sărbătoreşte anul acesta a 70-a aniversare la tron, atenţia se îndreaptă către nepotul ei, Prinţul William.

Familia regală britanică a suferit în ultimii ani din cauza multor scandaluri din cauza procesului pentru abuz sexual din SUA împotriva fiului reginei, Andrew, prinţul Harry, fie din cauza fratelui mai mic al lui William,care a renunţat la atribuţii pentru a se muta în Statele Unite în 2020. Mai recent, poliţia investighează presupusele fapte de infracţiune la organizaţia de caritate a prinţului Charles al căruit valet ar fi oferit promisiuni unui cetăţean saudit de a deveni cetăţean britanic pe cale ilegală.

Sănătatea reginei în vârstă de 96 de ani a devenit o sursă tot mai mare de îngrijorare pentru britanici, forţând-o să renunţe la angajamentele publice.

Jubileul ei de Platină va marca nu doar un moment pentru a reflecta asupra trecutului ei, ci şi pentru a privi înainte, transmite Reuters.

Majoritatea sondajelor arată că majoritatea publicului britanic susţine monarhia, dar prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, are mai puţină popularitate şi e mai preocupat să facă excursii în România decât să aspire la tron.

Prinţul William, următorul rege al Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta?

 

În schimb, primţul William, al doilea în linia de succesiune la tron, şi soţia sa Kate, sunt cei mai apreciaţi membri ai familiei regale după regină.

„Viitorul se bazează pe Prinţul William”, a spus Matthew Dennison, un biograf al reginei. „Şi ştim cu toţii că opinia publică poate fi nemiloasă”.

În urmă cu un deceniu, pe fondul sărbătorilor pentru Jubileul de Diamant de atunci al Elisabetei, a existat un moment notabil când ea a salutat mulţimile de la balconul Palatului Buckingham însoţită de Charles, soţia sa Camilla, William şi soţia sa Kate, alături de fratele său, Harry.

Plecarea prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan în Statele Unite a dat rezultate, punând şi mai multă presiune asupra lui William, în vârstă de 39 de ani.

„William este persoana cheie pentru că William va fi rege într-o zi”, a spus Charles Rae, fost corespondent regal la ziarul Sun. „Practic, este ultimul dintre mohicani. Cred că o presiune îngrozitoare se află pe umerii lui William în privinţa viitorului monarhiei”.

William şi Kate, în vârstă de 40 de ani, s-au bucurat de o acoperire mediatică extrem de pozitivă în ultimii cinci ani, fiind cel mai fermecător cuplu din lume.

William va fi rege într-o zi

 

„Ca să fiu sincer, voi primi o mulţime de critici de-a lungul vieţii mele şi este ceva ce nu pot ignora complet, dar nu le voi pune la suflet”, a spus el într-un interviu din 2016 când regina împlinea 90 de ani.

William a primit, de asemenea, multe laude pentru activităţile sale caritabile.

Prinţul William crede că monarhia trebuie să se adapteze la vremurile actuale pentru a rămâne relevantă, lucru pentru care regina a fost lăudată. Prinţul a numit-o în 2016 cel mai bun model al său pentru această meserie.

„Este o provocare pentru mine - cum pot face familia regală relevantă în următorii 20 de ani, în următorii 40 de ani, sau chiar în următorii 60 de ani... Sper că pot face ceva”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel