Prințul Paul de România nu este cetățean francez și va fi adus în țară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Surse oficiale din Poliția Română au precizat pentru Știrile Pro TV că Prințul Paul de România nu este cetățean francez, așa cum s-a vehiculat în presă, astfel că nu vor exista probleme privind predarea sa în România.    

Conform surselor citate, Prințul Paul s-a născut în Franța, însă nu are cetățenie franceză.

El a fost prezentat, marți, instanței, care a confirmat mandatul european de arestare. Astfel, a fost arestat preventiv și trimis în penitenciarul ”La Prison de Fresnes”.

În cursul zilei de 29 iunie, el va fi prezentat la Curtea de Apel din Paris, în paralel desfășurându-se cooperarea dintre autoritățile judiciare, pentru îndeplinirea procedurilor obișnuite în situații de predare.

Sursele oficiale, citate de Știrile PRO TV, mai spun că poliția franceză a desfășurat activități specifice continue în ultimele două săptămâni, ”într-o cooperare exemplară cu poliția română”.

 

Cum a fost prins Prințul Paul de România 

 

Prințul Paul de România a fost capturat pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele.

De fiecare dată când venea la cafenea, era singur și purta o mască de protecție pe drum.

Sursele oficiale din poliție mai spun că, atunci când era în cafenea, petrecea foarte mult timp pe telefon și, cel mai probabil, discuta pe rețelele de mesagerie.

Pe de altă parte, el nu a opus rezistență la venirea agenților și a fost cooperant, prezentând un pașaport britanic.

 

Prințul Paul al României, fugit din țară, prins la Paris

 

Prințul Paul al României, dat în urmărire în decembrie 2020 după ce a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, a fost prins la Paris.

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră”, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Paul al României a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel