Primul summit hispano-român, cu participarea lui Pedro Sánchez, găzduit la Castello: "Istoria provinciei noastre nu ar fi fost înțeleasă fără rolul jucat de comunitatea românească“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Orașul Castelló va organiza summitul internațional hispano-român săptămâna viitoare. Acesta va avea loc miercuri, 23 noiembrie, al cărui program și detalii vor fi anunțate în zilele următoare.

 

 

Primarul orașului Castelló, Amparo Marco, a evidențiat faptul că Castelló va găzdui primul summit hispano-român, iar acest lucru a fost transmis astăzi ambasadorului României în Spania, George Bologan, pe care l-a primit la Primărie împreună cu consilierul Monica Barabás și șefa Biroului Consular al Consulatului României la Castelló, Irina Marin.

Primul summit hispano-român, cu participarea lui Pedro Sánchez, găzduit la Castello

 

Bologan și Marco au discutat despre viitorul summit, iar ambasadorul a profitat de ocazie pentru a semna în cartea de onoare a primăriei.

"Este o onoare pentru Castelló să găzduiască un eveniment internațional de această natură, primul summit hispano-român, care va servi drept forum pentru a consolida legăturile dintre cele două țări și pentru a întări căile de colaborare", a declarat primărița.

Castelló, care găzduiește una dintre cele mai mari comunități de români care trăiesc în Spania, va consolida astfel relațiile cu una dintre țările cu care este deja înfrățit prin orașul Târgoviște.

Primarul Amparo Marco:  "Istoria provinciei noastre nu ar fi fost înțeleasă fără rolul jucat de comunitatea românească“

 

"Istoria recentă a orașului nostru și a provinciei noastre nu ar fi fost înțeleasă fără rolul jucat de comunitatea românească", a spus Marco, care a apreciat faptul că Castelló a fost ales de guvernul spaniol pentru a găzdui acest important eveniment internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel