Primul proces pentru crime de război de la invazia rusă în Ucraina va începe la Kiev: Acuzatul, un rus care a ucis un bărbat neînarmat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Primul proces pentru crime de război de la invazia rusă în Ucraina va începe la Kiev  Acuzatul, un rus care a ucis un bărbat neînarmat
Primul proces pentru crime de război de la invazia rusă în Ucraina va începe la Kiev Acuzatul, un rus care a ucis un bărbat neînarmat

Primul proces pentru crime de război de la invazia rusă a Ucrainei va începe pe 18 mai la Kiev.  Acuzatul este un militar rus, Vadim Şişimarin, de 21 de ani, suspectat de uciderea cu o puşcă de asalt de tip Kalaşnikov a unui bărbat civil, neînarmat, potrivit unor imagini difuzate de către televiziunea ucraineană, relatează  RTS.

Potrivit parchetului ucrainean, Vadim Şişimarin este acuzat  că a ucis prin împuşcare, cu un Kalaşnikov, pe geam, de la bordul unei maşini în care se afla, un civil în vârstă de 62 de ani care nu era înarmat.

Soldatul rus se deplasa cu alți patru militari, după atacul asupra convoiului lor din 28 februarie, într-o mașină furată din apropierea satului Choupakhivka, din regiunea Sumi. Victima mergea cu bicicleta pe marginea drumului, nu departe de locuința sa, a adăugat acuzarea.

Avocatul soldatului rus a spus că soldatul a mărturisit uciderea unui bărbat de 62 de ani, fără a preciza dacă va pleda vinovat sau nu.  El riscă închisoare pe viață dacă va fi condamnat pentru crime de război și omor premeditat.

Într-o înregistrare video, publicată la începutul lui mai de către Serviciile secrete ucrainene (SBU), Vadim Şişimarin declara că a venit să lupte în Ucraina, pentru a-şi ”susţine financiar mama”. În privinţa acuzaţiilor formulate împotriva sa, el declara că ”am primit ordinul să trag şi am tras în el o dată. A căzut, iar noi ne-am continuat drumul”. 

Parchetul ucrainean a făcut publică o fotografie a acuzatului, miercuri, fără să precizeze circumstanţele care au condus la arestarea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel