Primul oraş din România, în carantină zonală

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
orasul_faget
orasul_faget

Oraşul Făget, din judeţul Timiş, a intrat duminică în carantină, în urma deciziei luate de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce în localitate au apărut 47 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Este vorba de oraşul Făget dar și de satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş, care au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare de duminică de la ora 19.00.

„Este vorba despre peste 40 de cazuri, sunt destul de dispersate, iar ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică Timiş nu a putut stabili clar de unde a izbucnit răspândirea cazurilor COVID. Ancheta epidemiologică este în curs, dar problema este că boala a apărut în mai multe zone ale oraşului şi se teme de o infecţie de tip comunitar", a declarat pentru Agerpres primarul orașului, Marcel Avram. Primarul spune că s-a îndeplinit condiția cerută de lege privind raportul de 3 infectări la mia de locuitori pentru instituirea carantinei și, în plus, este o problemă și la spitalul din localitate, unde au fost testați pozitiv 8 asistenți și infirmieri. Făgetul este o localitate cu 6.761 de locuitori.

Limitare a circulației și a deplasărilor 

 

Carantinarea urmărește o limitare a circulației și a deplasărilor nenecesare. Sunt filtre de poliție și jandarmi la intrările și ieșirile din localitățile respective și toate persoanele care vor să intre sau să iasă sunt verificate și trebuie să dovedească urgența deplasării. Marcel Avram, primarul orașului Făget, a declarat că pentru 14 zile se reintră în situația din starea de urgență, însă cu ceva mai puține restricții. Astfel, locuitorii pot circula prin localitate, pot merge la muncă și la cumpărături, dar fără a fi nevoie să completeze o declarație, așa cum se întâmpla în starea de urgență. Sistemul de transport public va funcționa.

Desigur, oamenii vor trebui să respecte reglementările în ceea ce privește purtarea măștii în locurile publice închise și păstrarea distanței fizice și se aplică toate celelalte restricții valabile în starea de alertă. Comitetul local pentru situații de urgență va putea lua eventuale alte măsuri restrictive, în ideea de a-i determina pe localnici să stea cât mai mult în case. Se poate părăsi localitatea în câteva situații clare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel