Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: „Afecțiunea și măreția pe care le-a inspirat au devenit o marcă”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Regele Carol al III-lea va ține un discurs televizat către națiune pentru prima dată în calitate de suveran, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea a fost întâmpinat cu urale de mulţime în momentul în care limuzina sa Bentley a ajuns în faţa porţilor Palatului Buckingham, în care acesta a intrat pentru prima oară ca rege, transmite vineri Reuters.

Discursul este difuzat pe ecranele de la Catedrala St Paul, unde are loc o slujbă de reflecție la care participă 2.000 de membri ai publicului care au primit bilete pe baza principiului "primul venit, primul servit". 

 

Regele Charles al III-lea a adus un omagiu iubitei sale mame, regina, și a promis că îi va "reînnoi" promisiunea de serviciu pe viață

 

"De-a lungul vieții sale, Majestatea Sa Regina - iubita mea mamă - a fost o sursă de inspirație și un exemplu pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă un angajament pe care îl reînnoiesc", și-a început regele discursul.

Noul monarh a declarat: „Regina Elisabeta a avut o viață bine trăită; a promis ceva și s-a ținut de acea promisiune și este deplânsă profund de întreaga națiune. Această promisiune de serviciu pe viață o reînnoiesc astăzi tuturor”. 

Regele a spus că 'afecțiunea, admirația și respectul' pe care regina le-a inspirat 'au devenit semnul distinctiv al domniei sale', adăugând: "Și, așa cum fiecare membru al familiei mele poate depune mărturie, ea a combinat aceste calități cu căldură, umor și o abilitate infailibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni". 

 

Soția sa a avut, de asemenea, un loc important în discursul Regelui Charles

 

Charles a adus, de asemenea, un omagiu 'ajutorului iubitor al scumpei mele soții Camilla' și a spus că loialitatea ei a făcut ca ea să primească titlul de regină consoartă. 

„Este, de asemenea, o perioadă de schimbare pentru familia mea. Mă bazez pe ajutorul iubitor al scumpei mele soții, Camilla. În semn de recunoaștere a propriului serviciu public loial pe care l-a prestat de la căsătoria noastră de acum 17 ani, ea devine regina mea consoartă.

Știu că va aduce în fața cerințelor noului său rol devotamentul ferm față de datorie pe care am ajuns să mă bazez atât de mult. În calitate de moștenitor al meu, William își asumă acum titlurile scoțiene care au însemnat atât de mult pentru mine.”

Regele a adăugat că dorește "să își exprime dragostea pentru Harry și Meghan, care continuă să își construiască viața peste hotare"

 

Regele Charles: „Mulțumesc pentru dragostea și devotamentul tău”

 

La sfârșitul discursului, Regele Charles i-a mulțumit încă o dată mamei sale pentru tot, urându-i înlăcrimat drum lin către îngeri.

"Iar pentru draga mea mamă, în timp ce îți începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată, vreau doar să îți spun: mulțumesc.

Mulțumesc pentru dragostea și devotamentul tău față de familia noastră și față de familia națiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguință în toți acești ani. Drum lin către îngeri.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel