Primul aeroport din România cu autospeciale pentru siguranța pasagerilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Primul aeroport din România cu autospeciale pentru siguranța pasagerilor
Primul aeroport din România cu autospeciale pentru siguranța pasagerilor

Aeroportul Internaţional din Sibiu este primul din România care a achiziţionat două modele de autoutilitare pentru siguranţa pasagerilor care fac parte dintr-un set de 20 de echipamente de ultimă generaţie, o investiţie totală de 37,4 milioane de lei, majoritatea fonduri europene, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului, Marius Gîrdea.

Potrivit lui Gîrdea, autospeciala PSI 6x6 este cea mai scumpă achiziţie din acest proiect european, ea a costat peste 5 milioane de lei şi va fi folosită la categoria de aerodrom ARFF CAT 7/8.

Această autospecială de stingere a incendiilor "este un echipament dotat şi construit special pentru aeroporturi, are un şasiu dedicat acestui tip de activitate şi ca şi element de noutate (...) este montat un braţ extensibil care permite extinderea acestuia şi apropierea de aeronovă, inclusiv penetrarea fuzelajului şi descărcarea agentului de stingere în interiorul avionului dacă este necesar", scrie Agerpres.

Maşina de pompieri specială deja a ajuns la Aeroportul Internaţional din Sibiu.

Al doilea echipament unic este o autospecială în valoare de peste 2,6 milioane de lei, care urmează să fie livrată la Sibiu.

Aeroportul Internaţional din Sibiu a mai cumpărat, printre altele, şi echipamente de securitate cu raze X şi de detectare a urmelor de explozibili.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel