Primii doi răniți din Ucraina ajung la Spitalul Militar din Galați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tragedie în Dolj: Doi copii de 10 ani, găsiți morți în casă. Tatăl era în străinătate, iar mama îi abandonase
Tragedie în Dolj: Doi copii de 10 ani, găsiți morți în casă. Tatăl era în străinătate, iar mama îi abandonase

Doi răniți în conflictul din Ucraina - o femeie de 40 de ani și un bărbat de 20 de ani - urmează să ajungă la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din Galați, potrivit reprezentanților Prefecturii Galați.

Reprezentanții Prefecturii Galați arată că cei doi răniți vor fi preluați de echipajele SMURD aflate la Punctul de trecere a frontierei rutiere din Galați.

Cei doi răniți sunt o femeie în vârstă de 40 de ani și un bărbat în vârstă de 20 de ani.

Cei doi au plăgi împușcate.

Sursa citată a precizat că cei doi răniți au fost operați, iar starea lor este acum stabilă.

Acestea sunt primele victime ale conflictului armat din Ucraina care ajung în România.

Peste 2.000 de civili, uciși de la începutul invaziei ruse, în Ucraina

 

Peste 2.000 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse, anunță serviciul de urgență din Ucraina. ONU raportează, însă, un număr mai mic de victime.

Peste 2.000 de civili ucraineni au fost uciși până în prezent de la începutul invaziei ruse, a declarat miercuri Serviciul pentru Situații de Urgență din Ucraina, citat de CNN.

„Mai mult de 2.000 de ucraineni au murit, fără a-i pune la socoteală pe cei care ne apără. Copiii, femeile și forțele de apărare își pierd viața în fiecare oră”, a precizat serviciul.

Potrivit aceleiași surse, unele infrastructuri de transport, case, spitale și grădinițe au fost „distruse" de forțele rusești în ultimele șapte zile.

Între timp, bilanțul civililor decedați sau răniți raportat de Națiunile Unite este mult mai mic decât cifra de „peste 2.000".

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a declarat marți că peste 500 de victime civile au fost raportate în Ucraina de către ONU - inclusiv cel puțin 136 de civili uciși și 400 de civili răniți.

Rusia vrea să distrugă istoria şi poporul ucrainean, afirmă preşedintele Zelenski

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că aproape 6.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei ruse şi că puterea de la Kremlin nu va putea să-i cucerească ţara cu bombe şi atacuri aeriene, informează Reuters.

Referindu-se la atacul rus asupra Complexului memorial al Holocaustului de la Babyn Yar, locul unde trupele germane de ocupaţie şi colaboraţioniştii lor ucraineni au masacrat evrei, Zelenski a spus: "Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi", a spus Zelenski într-un mesaj video.

Preşedintele ucrainean a făcut totodată apel la evreii din întreaga lume "să nu rămână tăcuţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel