Primele doze de vaccin Moderna se distribuie astăzi pe tot teritoriul României

Liviu Ludovic / 2 feb 2021, 14:10 Salveaza PDF Comentarii
vaccin_moderna
vaccin_moderna

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) anunță că miercuri vor fi distribuite în centrele din țară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuție Iași.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius”, anunță reprezentanții CNCAV.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuție Brașov - 4.810 doze, la Centrul Regional de Distribuție Cluj - 5.290 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Constanța - 4.360 doze; la Centrul Regional de Distribuție Craiova - 4.220 dde doze; la Centrul Regional de Distribuție Iași - 5.210 doze; la Centrul Regional de Distribuție Timișoara - 2.320 doze.

Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, mai spun cei de la CNCAV.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy