Primarul PSD din Vișeu de Sus NU crede în „cazul de sclavie” prezentat de DIICOT: „Au condiții foarte bune!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Primarul orașului Vișeu de Sus (județul Maramureș), Vasile Coman, nu crede că în cazul prezentat de DIICOT este vorba de trafic de persoane.

„Sunt zeci de copii din Germania, au condiții foarte bune”, spune edilul, potrivit Ziare.com. Între timp, patru copii au fost preluați deja de Direcția de Protecție a Copilului din Maramureș.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru, a declarat, marți, că la solicitarea DIICOT Maramureș au fost instituite măsuri speciale de protecție în regim de urgență pentru patru copii germani.

„Este vorba de un program social finanțat de statul german în cadrul căruia minorii au fost aduși la un centru privat din Vișeu de Sus, nu este un centru aflat în subordinea DGASPC Maramureș”, a spus Mândru.

Citește și PERCHEZIȚII de AMPLOARE: COPII străini, EXPLOATAȚI într-un centru din România. ULTIMĂ ORĂ

La rândul sau, primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, a declarat că nu crede că în acest caz este vorba de trafic de persoane.

„Nu cred că statul german încredințează copii unei asociații din Germania să facă trafic de persoane, au avut loc acolo controale din Germania. Este o asociație germană care funcționează de dinainte de 2012, când am venit eu la primărie. Sunt zeci de copii din Germania, vin psihologi, cadre didactice, au condiții foarte bune, sunt cazați într-un centru amplasat într-o zona foarte frumoasă, pe Valea Vinului din Vișeu de Sus", a spus Coman.

Acesta a subliniat că nu are cunoștință de săvârșirea unor ilegalități în cadrul centrului respectiv, care se adresează unor copii din Germania cu diverse probleme și care au fost aduși în România.

Citește și AUDIERI MARATON. Copii STRĂINI, munciți până la EPUIZARE, în ploaie și frig. ORORILE din centrul de la Vișeul de Sus

„Copiii respectivi stau aici până la 18 ani apoi pleacă înapoi în Germania. Eu am discutat cu unii dintre ei, au învățat repede limba română, mi-au spus că nu ar mai vrea să plece înapoi în Germania, deoarece le place în România", a precizat edilul din Vișeu de Sus.

Amintim că mai multe perchezițîi au avut loc în Maramureș, marți, la un grup infracțional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte și doi cetățeni germani. Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru "reeducare", dar ii folosea pentru munci epuizante.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel