Primăriță din Italia, acuzată de RASISM: "Or fi fost români!". Din localitate s-au furat cabluri electrice, însă nu se cunosc autorii-VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Primarul unei localități din Italia este acuzat de rasism, după ce a presupus, fără a avea dovezi, că furtul unor cabluri electrice a fost comis de români. 

Cecilia Francese, primărița din localitatea italiană Battipaglia (provincia Salerno), a acordat un interviu Zerottonove.it în data de 10 august. În timp ce vorbea despre repunerea în funcțiune a stației de epurare, edilul a spus că "or fi fost români" cei care au furat câteva cabluri electrice.

"Stația de epurare va intra din nou în funcțiune de mâine și repet: a fost întreruptă fiindcă a fost sabotată. Or fi fost români sau cine a fost care a furat cuprul, o fi fost intenționat, nu știu, dar cert este că a fost blocată și va funcționa din nou de mâine”, a spus Cecilia Francese, potrivit salerno.occhionotizie.it.

În data de 3 august au fost furate mai multe cabluri electrice de la stația de epurare din Battipaglia. Deși, până la această oră nu se știe cine sunt autorii furtului, primul gând al primăriței s-a îndreptat către cetățenii români. Ceea ce a atras atenția a fost declarația referitoare la români în general și nu către niște infractori de naționalitate română.

Iată declarația revoltătoare (min 21.10):

 

În urma declarației, mai multe persoane, printre care și jurnaliști locali, au acuzat-o pe aceasta de rasism. Ulterior, primărița a revenit cu o nouă declarație pentru a se apăra.

"Acum am devenit și rasistă! Un oarecare jurnalist local, neștiind de ce să mă mai acuze, s-a gândit bine să extrapoleze o frază din declarația mea despre furtul cablurilor electrice de la stația de epurare din zona Tavernola pentru a lăsa impresia despre o anumită ostilitate din partea mea asupra comunității românești. Complimente!”, a spus primărița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel