Primăria Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu mai multe nereguli descoperite la ASPA

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nicușor Dan: Urmează a doua sesiune de selecţie a proiectelor pentru protecţia mediului înconjurător şi animalelor din Capitală
Nicușor Dan: Urmează a doua sesiune de selecţie a proiectelor pentru protecţia mediului înconjurător şi animalelor din Capitală

Directorul General al ASPA, Mina Drăghici, a demisionat. Gestul vine în contextul în care mai multe controale efectuate de Curtea de Conturi și Corpul de Control al Primarului General au constatat o serie de nereguli la instituția pe care o conducea.

„În urma verificărilor s-au constatat anumite abateri și prejudicii materiale care au avut loc în perioada 2018-2020: 809.200 lei, provenite din achiziția a 24 de containere neutilizabile din punct de vedere al normelor sanitar-veterinare, precum și 535.493 lei, sumă provenită din achiziționarea și instalarea unor cuști pentru câini la adăpostul din Mihăilești, fiind încălcate următoarele prevederi legale.

- nu a fost constituită garanția de bună execuție a lucrărilor de construcții cuști metalice care fac obiectul contractului cu nr. 4704

- nu a fost efectuată recepția cuștilor rezultate în urma derulării contractului de lucrări cu nr. 4704 /14.11.2019

- nu există proces verbal de recepție a acestor cuști

- la construcția acestora nu au fost folosite numai materiale furnizate de executant, ci și materiale rezultate din vechile cuști, dar contravaloarea materialelor a fost plătită integral”, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

 

Directorul general Mina Drăghici a acceptat oferte de la diverși operatori economic

 

Potrivit sursei citate, de-a lungul celor 4 ani de activitate, directorul general Mina Drăghici s-a făcut responsabil de realizarea mai multor achiziții publice restrictive și lipsite de transparență, acceptând oferte de la diverși operatori economici care nu corespundeau cerințelor din caietul de sarcini.

„În urma rapoartelor emise de cele două entități, Corpul de Control si Curtea de Conturi s-a hotărât trimiterea lui Mina Drăghici în două comisii de cercetare disciplinară. În ultima perioadă, pentru că directorul general Mina Drăghici a fost în concediu medical, de coordonarea ASPA s-a ocupat directorul adjunct, Georgiana Preda.

Totodată, a fost sesizat Parchetul pentru indicii cu privire la săvârșirea unor fapte penale referitor la achizițiile făcute și Curtea de Conturi pentru verificarea legalității privind încheierea și derularea contractelor de achiziții publice. De asemenea, pentru prejudiciile materiale în valoare de aproape 500.000 euro ne vom îndrepta către organele abilitate pentru recuperarea acestora”, se mai menționează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel