Primar Brașov: Vom oferi paturi familiilor afectate de incendiul de pe 13 Decembrie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Primarul Brașovului Allen Coliban a anunțat vineri seara că autoritățile vor oferi locuri de cazare pentru familiile afectate de incendiul produs în cursul după-amiezii la un bloc de pe strada 13 Decembrie. Conform acestuia, mai multe apartamente au fost afectate.

„Am fost la fața locului, nu sunt victime, sunt însă multe apartamente afectate. ISU Brașov a stins incendiul, acum este evaluată situația din punct de vedere al măsurilor de siguranță necesare și facem evidența persoanelor care au nevoie de adăpost peste noapte - vom oferi paturi la CATTIA și transport”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Conform acestuia, la fața locului sunt prezenți reprezentanți ai ISU, SMURD/Ambulanța, Poliție Naționale, Poliției Locale și cei de la Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență al Primăriei Brașov.

„În seara asta prioritatea este oferirea unui loc sigur pentru înnoptare, mâine vom putea discuta mai în detaliu despre evaluarea pagubelor, despre ajutor și despre alte măsuri necesare. Evenimentul nefericit de azi își va lăsa amprenta asupra familiilor afectate. Din fericire fără victime omenești, fiind însă un prilej de reflecție cu privire la importanța asigurărilor pentru locuință”, a mai spus primarul.

 

Incendiul a surprins 52 de persoane, dintre care 6 copii

 

Pompierii din Brașov intervin vineri după-amiaza pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit într-un bloc.

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale cu apă si spumă, o autoscară și un echipaj SMURD, iar ulterior forțele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de salvare la înălțime și 3 autospeciale cu apă și spumă.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă cu flăcări violente. 40 persoane s-au autoevacuat, iar alte 12 persoane au fost evacuate de echipajele de intervenție.

Aproximativ 30 de persoane au fost evaluate medical, dintre care 6 copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel