Prietenii din Cehia ai lui Florin, revoltați că românul nu este ajutat de stat să se trateze de cancer: „România nu va contribui la tratamentul său costisitor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: Znesnáze21.
Foto: Znesnáze21.

După ce și-a dedicat viața îngrijirii câinilor din România, Florin se confruntă acum cu o boală cruntă. Statul nu va contribui la tratamentul său, ceea ce pe prietenii săi din Cehia îi revoltă. Astfel, ei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe român.

Florin conduce un adăpost pentru câini abandonați în România. Împreună cu soția sa, Laura, administrează un adăpost privat în care oferă adăpost pentru 380 de câini.

Dar acum Florin este cel care are nevoie de ajutor, deoarece se luptă cu o boală cruntă - mielomul multiplu. „Sistemul de sănătate din România nu va contribui la tratamentul său costisitor“, așa că prietena lor Sarka a inițiat o strângere de fonduri pe platforma Znesnáze21.

Mulți dintre câinii abandonați ar fi murit de mult timp fără ajutorul lui Florin și al Laurei. Cuplul are grijă de câini ca pe o misiune. "În România, unde trăiesc, câinilor fără stăpân li se refuză adesea ajutorul și înțelegerea. Florin și Laura depind de sprijinul din străinătate, atât financiar, cât și material, pentru a continua să salveze vieți și să îngrijească animalele lor cu patru picioare.", spune prietenul lor din Cehia, citat de CNN iPrima.

Prietenii din Cehia ai lui Florin, revoltați că românul nu este ajutat să se trateze de cancer în România

 

Šárka este doar unul dintre cei care îi vizitează pe cei doi soți în România și le aduc ajutor material. "În fiecare zi am ajutat la adăpost să fac curățenie, să hrănesc și așa mai departe. Îi iubesc foarte mult pe amândoi, le admir munca de zi cu zi și dragostea cu care au grijă de sufletele câinilor abandonați", a povestit ea pe platforma Znesnáze21.

Dar acum prietenii ei se află într-o situație dificilă. Florin se luptă cu o boală insidioasă numită mielom multiplu. Este un cancer al plasmocitelor care atacă și distruge oasele.

"Tratamentul său necesită călătorii regulate la spital și medicamente foarte scumpe. Numai tratamentul de 21 de zile costă în jur de 2.000 de euro (aproximativ 50.000 de coroane). Și asta nu este tot, un transplant este așteptat în august sau septembrie, ceea ce va aduce costuri suplimentare", a descris ea. Finanțele reprezintă o problemă.

"Sistemul românesc de sănătate nu acoperă acest tratament, așa că Florin și familia sa trebuie să plătească totul din fonduri proprii. În momentul de față sunt singuri în această situație, așa că am dori să mobilizăm tot sprijinul posibil pentru ca Florin să aibă o șansă să se recupereze și să se întoarcă la îngrijirea animalelor sale de companie cu patru picioare", a explicat Sarka motivul pentru care a demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Znesnáze21.

"Credem că împreună suntem capabili să ne atingem obiectivul și să le oferim lui Florin și familiei sale ajutorul pe care îl merită. Banii din această colectă vor fi folosiți pentru a plăti tratamentul și medicamentele costisitoare", a adăugat ea.

"Au nevoie de ajutorul nostru acum pentru a putea continua să ajute. Haideți să nu-i lăsăm singuri! Împreună putem salva vieți și putem reda speranța pentru sute de câini abandonați", a adăugat Šárka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel