PREZIDENŢIALE. Teodorovici: "Odată şi odată voi candida. PSD merită un preşedinte"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Eugen Teodorovici pare că nu mai este la fel de convins să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, însă nu renunţă complet la idee, precizând că "odată şi odată va candia". Preşedintele executiv al PSD susţine că partidul merită să aibă un preşedinte, dar că schimbarea se face nu doar cu feţe noi, dar şi cu principii noi.

"Vizavi de dorinţa mea de a candida, am spus-o foarte clar (...) că odată şi odată voi candida şi asta trebuie să fie obligaţia fiecărui om politic să dorească să crească ca şi funcţie, ca şi poziţie politică, dacă e sigur pe el şi convins că poate să facă bine din acele funcţii cât mai înalte. Dacă nu, nu are ce să caute în politică, că, presupun că intrarea în politică este tocmai din dorinţa de a face bine în jurul tău, nu cred că este alt motiv şi nu vreau să cred că este alt motiv în spate, cu toate că viaţa de zi cu zi mă contrazice în mod clar", a declarat Eugen Teodorovici, marţi, la Antena 3, întrebat dacă-şi doreşte să fie prezidenţiabilul PSD.

 

Teodorovici: "Odată şi odată voi candida"

 

El a adăugat că, în al doilea rând, nu are o problemă să intre într-o astfel de competiţie şi să se lupte cu oricare dintre contracandidaţi, indiferent cu ce şansă ar pleca în competiţia electorală, "a doua, a treia, a patra, a cincea, nu contează".

Citeşte şi: Teodorovici, după ce a spus că nu ştie ce înseamnă noua sa funcţie în PSD: "Vreau să CLARIFIC! A fost un MESAJ"

"Obligaţia mea (...) este să-mi asum, să fiu convins că voi câştiga ca să pot convinge la rândul meu pe cei care vreau să fie de partea noastră şi să voteze pentru PSD. Mai mult, este clar că va fi un candidat din PSD sau din ALDE, ar fi foarte bine să fie o coaliţie în spatele acestui prezidenţiabil dintre PSD, ALDE şi, desigur, PRO România dacă doreşte să fie parte la această campanie. Şi, la fel de bine spun că PSD trebuie să aibă un candidat propriu, este un partid mare, este un partid de la care lumea aşteaptă foarte mult şi un partid care nu a dat de 15 ani preşedintele României. Şi cred că după 15 ani de preşedinte din zona de dreapta, şi lumea poate să vadă foarte clar astăzi care este situaţia după această perioadă, merită pe deplin ca PSD-ul să aibă un prezidenţiabil, un preşedinte de fapt, nu doar un prezidenţiabil ", a afirmat Teodorovici.

 

Teodorovici: "PSD merită să aibă un preşedinte"

 

Liderul social-democrat a subliniat că momentul 26 mai a fost un moment foarte important pentru partid, dar şi pentru România ca ţară.

Citeşte şi: Pleşoianu o ATACĂ din nou pe Dăncilă: "ŞTIU CĂ ŞTIŢI CĂ ŞTIU! Erați complet panicată"

" PSD-ul, dacă înţelege foarte clar votul cetăţenilor, dacă vrea cu adevărat să se schimbe, să se reformeze, dacă vrea cu adevărat să înţeleagă că schimbarea se face nu doar cu feţe noi, dar şi cu principii noi, feţe noi cu principii vechi nu ţine, şi oamenii vor înţelege această... Şi atunci eu mi-am arătat disponibilitatea de a face o astfel de competiţie, nu că vreau eu să fiu prezidenţiabilul. Eu am spus, cel mai bun dintr-o astfel de competiţie internă să câştige şi toţi cei din partid şi din coaliţie să susţină acelaşi candidat ", a declarat Teodorovici. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel