Prețurile au crescut în Grecia. Un român spune cât dai pe o masă decentă, pe motorină sau pe feribot

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un turist român a povestit, pe rețelele de socializare, experiența sa în vacanța de 1 mai din Thassos, Grecia. Potrivit acestuia, este evidentă creșterea preţurilor și acolo.

„Ca un rezumat la început de sezon și un tur al insulei Thassos, Mai 2022.

Cei 2 ani de pandemie nu au știrbit cu nimic din frumusețea locurilor și ospitalitatea localnicilor.. a grecilor..Insula se "deschide" cu fiecare zi ce trece.. Peste tot se deschid obloanele, se face curățenie și magazin după magazin își deschide porțile.. Terasele, unele închise altele din ce în ce mai pline.. Prețurile au urcat puțin, cam peste tot.. Ca și la noi.. ferry 30+ euro un turism și 2 persoane pe sens.. Berea de la 3.50 a ajuns la 4.50.. atât pe plajă cât și la terasă.. Motorina cea mai ieftina 1.95€ până pe la 2.10€ la BP.. O masă decentă la restaurant.. 2 porții..2 beri.. între 30 si 45€.. depinde de locație.

Din fericire peste tot la fel de gustoasă și proaspătă. O salată grecească cam 7/8€, de la 5€ în trecut. Dar până la urmă nici la noi, acum nu mai este ce era anul trecut din perspectiva prețurilor.

Covidul este istorie și el, dar încă se mai poartă masca.. dar la libera alegere, nefiind obligatorie nicăieri.. mde.. precauție.. Ca și concluzie: Fie că ai 2000€ în buzunar sau vii cu carne la garniță, supă la plic sau conserve în bagaje, nu contează. Gura lumii va face mereu ceea ce știe ea mai bine.. Nu trăiești pentru nimeni, și nimeni în locul tău. Ia-ți familia și 2 prosoape.. aruncați budigăii de plajă în valize și via Grecia ..Nu ști ce îți aduce ziua de mâine.. Până atunci mai este ziua de azi.. și unde mai pui că mai este și frumoasă ..Cam asta este părerea mea”, a scris românul pe rețelele sociale.

 

Grecia elimină restricțiile pandemiei

 

Grecia elimină restricțiile anti-pandemie în acest sezon. Vizitatorii nu mai au nevoie de certificat digital sau test negativ la frontieră.

Agențiile de turism de la noi anunță sute de chartere spre Grecia, dar spun că pachetele s-ar putea scumpi cu câteva procente.

 

Un milion de români ar putea petrece vacanța în Grecia

 

Ministrul grec al Turismului va ajunge săptămâna aceasta la noi în țară, pentru a discuta cu autoritățile despre cum să meargă un milion de români în vacanță în Grecia.

Românii ajunși în Grecia s-au distrat în vacanța de 1 mai, când au aflat de ridicarea restricțiilor. De acum nu mai există măsuri anti-pandemie nici în spațiile închise.

 

Turiștii vor intra mai ușor în Grecia

 

Pentru a merge în vacanță în Grecia nu mai aveți nevoie nici de certificat de vaccinare, nici de test rapid. Măsura este valabilă până pe 31 august, când autoritățile elene vor decide dacă o vor prelungi.

O altă veste bună este că de anul acesta turiștii vor intra mai ușor cu mașina sau cu autocarul în Grecia. Dacă până acum erau două porți de intrare, de acum ar putea fi chiar cinci sau șase care vor reduce la cel mult 20 de minute timpul de așteptare la frontieră.

Așadar, nu mai aveți nevoie de nimic pentru a ajunge în Grecia. Ba da... de timp și bani. Iar autoritățile elene speră să le viziteze țara anul acesta peste 1.300.000 de români, câți erau în 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, doar 600.000 de români au reușit să se bucure de o vacanță în Grecia din cauza restricțiilor.

 

Prețurile vacanțelor în Grecia

 

Anul acesta însă Grecia ar putea fi mai scumpă. Pachetele de vacanță ar putea creste cu cinci până la 20 la sută din cauza scumpirilor în lanț, pentru toate destinațiile.

Dacă plecați de pildă în Corfu în iunie, cazarea și transportul cu avionul pornesc de la 450 de euro, iar în august de la 500 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel