Preşedintele Consiliului European, după ce a fost la Borodianka: Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Preşedintele Consiliului European  Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina.
Preşedintele Consiliului European Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina.

Aflat într-o vizită la Borodianka, în apropiere de Kiev, unde civili au fost victime ale "masacrelor" comise de trupele ruse, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că ''Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina'', relatează France Presse, preluată de Agerpres.

''Istoria nu va uita crimele de război'' din Ucraina, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită la Borodianka, în apropiere de Kiev, unde civili au fost victime ale "masacrelor"comise de trupele ruse, potrivit autorităţilor ucrainene, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

"La Borodianka, la fel ca la Bucea şi în atâtea alte oraşe din Ucraina, istoria nu va uita crimele de război care au fost comise aici", a subliniat Michel într-o postare pe Twitter, însoţindu-şi mesajul cu o fotografie care îl arată îmbrăţişând o femeie.

"Nu poate exista pace fără dreptate", a adăugat el.

 

Preşedintele Consiliului European, după ce a fost la Borodianka: Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina

 

La 8 aprilie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat la Bucea, la nord-vest de Kiev, devenit un simbol al atrocităţilor războiului în Ucraina.

Însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, ea a fost să vadă gropile comune săpate în acest mic orăşel dintr-o suburbie a capitalei ucrainene, unde au fost îngropaţi zeci de civili ucişi.

Anterior, o echipă de jurnalişti de la AFP, în timpul unei vizite la Bucea la două zile după retragerea trupelor ruse care ocupaseră localitatea mai multe săptămâni, văzuseră 20 de cadavre în haine civile pe o stradă, unul dintre ele având legate mâinile la spate.

De atunci, alte imagini au fost publicate şi alte corpuri descoperite, autorităţile ucrainene şi ţările occidentale denunţând "crime de război" ale soldaţilor ruşi care ocupaseră oraşul. Această acuzaţie a fost respinsă oficial de Moscova. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel