Preşedintele Biden vrea să afle cine a infestat lumea cu SARS-CoV-2. Ordin către serviciile secrete

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Preşedintele Joe Biden a solicitat celor 17 servicii secrete din comunitatea de informaţii a Statelor Unite să investigheze dacă există posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să fi pornit dintr-un laborator din China.

Preşedintele Joe Biden a solicitat celor 17 servicii secrete din comunitatea de informaţii a Statelor Unite să investigheze dacă există posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să fi pornit dintr-un laborator din China, semn că şeful SUA nu crede în pangolin şi în liliac, de unde se spune că ar fi apărut virusul.

Potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, virusul ar fi ieşit dintr-un laborator al Institutului de Virusologie din Wuhan.

Acolo, cercetătorii ar fi încercat să vadă cum reacţionează virusul cu ADN-ul uman. Experţii spun că aceste studii sunt foarte periculoase chiar dacă ele sunt făcute pentru a combate viitoare pandemii şi pentru a creea vaccinuri.

Virusologul Anthony Fauci a venit cu diverse explicaţii.

„Le-aţi spus să nu efectueze o cercetare funcţională iar ei au spus că nu vor face. Corect. Şi dumneavoastră habar nu aveţi dacă ei au făcut sau nu dar totuşi aveţi încredere în ei. Am dreptate. Eu nu pot garanta că un concesionar nu ne-a minţit până acum pentru că nu ai de unde să ştii”, a spus la audiere Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase S.U.A.

 

Joe Biden a cerut serviciilor secrete americane să afle cine a infestat lumea cu SARS-CoV-2



De bănuit dă şi faptul că oficialii din China ar fi obstrucţionat orice efort de a se investiga mina de unde şi-ar fi avut originea virusul. Mai mulţi jurnalişti străini au fost opriţi şi interogaţi de bărbaţi neidentificaţi.

Unul dintre ei a povestit cum a fost interogat 5 ore, iar la final a fost obligat să şteargă toate pozele din telefon. Îngrijorător este că un localnic i-a mărturisit faptul că poliţia i-a interzis să vorbească despre mină cu stăinii. Anthony Fauci susţine că lucrurile nu trebuie să se oprească aici.

Asta pentru că accesul cercetătorilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Wuhan a fost facilitat într-un număr mult prea mic.

„Nimeni nu ştie, nici eu nu ştiu 100% la acest moment. Motiv pentru care suntem de acord cu mai multe investigaţii”, a mai spus Anthony Fauci.

Chiar şi aşa, există posibilitatea ca această informaţie să fie negată de China, care a solicitat ca investigaţiile să fie făcute în afara graniţelor ei. Ministrul de Externe al Chinei şi-a prezentat public punctul de vedere pe această temă.

„SUA tot inventează acuzaţii zgomotoase şi vrea să investigheze laboratoarele din Wuhan. Asta demonstrează clar că unele persoane din SUA nu sunt interesate de adevăr”, a declarat Wang Yi, ministrul de externe al Chinei.

Karine Jean-Pierre, ofiţerul de presă de la Casa Albă a menţionat că este prea devreme pentru a trage concluzii.

„Dacă se dovedeşte faptul că boala COVID-19 îşi are originea dintr-un accident de laborator din China, ar putea ca preşedintele să pedepsească China? Nu o să ajungem acolo chiar acum. Trebuie să trecem de review-ul de 90 de zile şi abia după ce o să avem review-ul de 90 de zile o să putem reanaliza”, a declarat Karine Jean-Pierre, ofiţer de presă Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel