Presa italiană asociază HOȚII cu ROMÂNII: "4 români au MURIT"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii se revoltă pe rețelele de socializare, după ce mass-media din Italia s-a grăbit să eticheteze patru infractori ca fiind români, fără să facă niște minime verificări.

Patru cetățeni sârbi și-au pierdut viața într-un accident rutier, la Alvignano (provincia Caserta). Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de joi, 17 ianuarie, mașina în care se aflau victimele ciocnindu-se violent cu un TIR și alte două autoturisme, în timp ce era urmărită de poliție.

Cetățenii sârbi tocmai dăduseră o spargere, iar carabinierii erau pe urmele lor. Banda de hoți era formată din 5 persoane, 4 bărbați și o femeie. Patru dintre aceștia au decedat pe loc, al cincilea pasager fiind transportat la spital în stare gravă.

(w460)

Polițiștii au descoperit în mașină mai multe obiecte prețioase din aur, cel mai probabil furate în acea seară.

REVOLTĂ! Cei 4 sârbi au fost pentru câteva ore.. români

 

Românii sunt revoltați pe rețelele de socializare după ce în știrea inițială publicată în media electronică, precum portalul cronacaserta.it, s-a spus că cei patru infractori erau de fapt români. Eticheta de “hoți” pusă românilor din Italia este deranjantă, această problema accentuându-se pe fondul politicilor promovate de Matteo Salvini. Subiectul este intens discutat pe grupurile românilor aflați în străinătate.

Televiziunile italiene au fost cele care au contrazis informația falsă diseminată în mediul online. Acesta nu este primul caz în care românii sunt scoși “țapi ispășitori” pentru fapte ilegale comise pe teritoriul Italiei, fără a se face minime verificări.

(w460)

sursa foto: tvsette.net

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel