Presa germană: „Un microbuz românesc provoacă isterie în Germania: Se oprește lângă grupuri de copii, iar șoferul se comportă anormal”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Presa germană „Un microbuz românesc provoacă isterie în Germania Se oprește lângă grupuri de copii, iar șoferul se comportă anormal”
Presa germană „Un microbuz românesc provoacă isterie în Germania Se oprește lângă grupuri de copii, iar șoferul se comportă anormal”

Un avertisment care circulă pe Internet cu privire la un microbuz alb, cu plăcuțe de înmatriculare românești, al cărui șofer se presupune că se comportă anormal atunci când copiii sunt în jur, provoacă agitație în Germania, informează otz.de.

O anchetă a departamentului de poliție din Saalfeld, districtul Saalfeld-Rudolstadt, landul Thuringen, Germania, a arătat că nu a existat nici o confirmare a unor astfel de incidente suspecte cu privire la microbuzul românesc. Nici secția de poliție Saale-Orla, nici secția de poliție învecinată din Vogtland sau poliția penală nu au avut informații relevante referitoare la un astfel de eveniment.

„O plângere a arătat că necunoscuții au postat această fotografie în mod anonim pe internet și a fost distribuită aparent de mai multe ori”, a declarat Inspecția Poliției de Stat din Saalfeld. 

 

„Am sunat la poliție”

 

Aceste informații de la departamentul de poliție au provocat indignare imediat după ce au fost publicate.

Manfred Graewe de la Muhltroff a declarat că a urmărit el însuși microbuzul la Langenbach. De asemenea, i-a trimis acasă pe copiii lângă care microbuzul înmatriculat în România s-a oprit.

„Am sunat la poliție”, a spus el.

Potrivit acestuia, plăcuțele de înmatriculare sunt din Timișoara, România. În ciuda apelurilor sale către poliție, nimeni nu a apărut încă pentru a înregistra un raport adecvat, a mai precizat el.

 

„Microbuzul era prezent în weekend”

 

În plus, o femeie din Muhltroff a raportat că a avut aceleași suspiciuni față de acest transportator. De asemenea, făcuse o fotografie ca măsură de precauție.

„În zona Muhltroff, Langenbach și Schneckengrun, microbuzul era prezent în weekend lângă copii”, a spus ea.

O anchetă reînnoită la departamentul de poliție din Zwickau a dezvăluit în cele din urmă că s-au depus mai multe plângeri. 

„Faptele au fost apoi verificate de noi, dar nu am ajuns încă la concluzii”, a spus un purtător de cuvânt al Poliției. Deocamdată nu există nicio legătură între microbuzul înmatriculat în România și avertismentele de pe internet.

Însă, polițiștii au asigurat cetățenii că astfel de informații vor fi luate în serios și vor fi luate în considerare și în timpul serviciului de patrulare.

Presa din Germania susține că a găsit dovezi care sugerează că transportatorul ar fi putut fi un comerciant de deșeuri. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel